Kontogruppe: Kontogruppe 59 - Annen personalkostnad

Andre personalkostnader som ikke har egen konto. Kan være kostnader i forbindelse med velferdstiltak på arbeidsplassen, i forbindelse med ansettelser, eller ansattes private kostnader som dekkes av bedriften.

Eksempler
Sosiale arrangementer for ansatte (som sommerfest, julebord og hyttetur), helsetjenester for ansatte, bedriftsidrett, trening, treningsutstyr, munnbind, kaffe på kontoret, headhunter for nye ansettelser, eller andre skattefrie goder.

Forsikringskostnader ved forsikringer på ansatte.

Eksempler: Forsikring ved yrkesskade. IF forsikring, Trygg forsikring, Frende, Fremtind, Storebrand, Gjensidige, DNB forsikring, Codan forsikring, KLP Bedriftsforsikring

Kostnader relatert til kantine og felles mat til ansatte, som innkjøp av mat og drikke.

Eksempler

Kaffe, juice, frukt, innkjøp av varer eller kostnader for å tilberede lunsj eller annen mat til ansatte.

Skattefrie gaver til ansatte. Også kjent som naturalytelser eller frynsegoder.

For å kunne gi gaven skattefritt må det være en generell ordning i bedriften. Det er ikke lov å gi gaven i form av kontanter. Et gavekort som ikke kan omgjøres til kontanter vil imidlertid bli godtatt. Det er også beløpsgrenser for gaver ved spesielle anledninger.

Les mer om satsene på Altinn sine sider.

Eksempler

Jubileumsgaver for eksempel ved lang tjeneste eller jubileum i bedriften. Bryllupsgaver, bursdagsgave, velkomstgave, gavekort, gullklokke, vinflaske, julekurv, kinobilletter, julegave, blomster eller gave ved pensjon.