Kontogruppe: Kontogruppe 69 - Telefon og porto o.l.

Her føres porto ved utsending av brev eller pakker fra bedriften. Dette gjelder for eksempel frimerker, frankering, og posttjenester.

Fraktkostnader som gjelder frakt av varer til kunder kan føres på aktuell fraktkonto. Porto som gjelder direktereklame kan føres mot konto 7320.

Eksempler: Porto, frimerker, pakker, Norgespakke, frankering, posttjenester, Posten, Helthjem, Bring.

Her føres kostnader til telefon og elektronisk kommunikasjon. De aller fleste fører alle telefon-, mobil-, og internettkostnader her, men det finnes ulike kontoer om man ønsker å splitte opp denne kostnaden.

Kontoene er satt inaktive, men om ønskelig kan man aktivere konto 6901 – Telefon fritt, 6903 – Mobiltelefon, 6907 – Datakommunikasjon, 6909 – Annen telekommunikasjon. Vi anbefaler også å lage en ny og egen konto for kjøp av mobiltelefon på eksempelvis konto 6910. På den måten kan du enkelt se ut i fra regnskapet hvor mye penger dere bruker på innkjøp av nye mobiler.

Har du ansatte som har fri telefon betaler du regningen som normalt, men husk på å innrapportere elektronisk kommunikasjon via lønnsmodulen per ansatt. Dette er et fastsatt beløp av skattemyndighetene og beløpet kan variere fra år til år.

Eksempler: Mobiltelefon, bredbånd, fiber, internett og telefon.