Modul: Faktura

Enklere fakturering skal gjøre det lekende lett å lage og sende en faktura, og du kan velge å skru på denne ved hjelp av en knapp øverst i faktureringsbildet.

Det er mulig å skru av og på denne funksjonen som du vil, og du kan bytte mellom visningene uten å miste noe av informasjonen du har fylt ut. Enklere fakturering er utviklet basert på hvilke felt som brukes mest, og vi har fjernet felt som vi ser brukes sjeldent. Dette er funksjonalitet som stadig videreutvikles, og på sikt vil vi gjøre hele faktureringsprosessen enda enklere og mer brukervennlig. Derfor tar vi også gjerne imot innspill på hvordan du opplever enkel fakturering i Tripletex.

I blant kan det være aktuelt å stoppe et aktivert purre- og inkassoløp på en faktura. Dersom du i blant gir betalingsutsettelse til kundene dine, vil du nå kunne styre når betalingspåminnelser, purring og inkasso skal starte opp igjen. Du vil fortsatt kunne skrive en intern kommentar, men nå kan du i tillegg utsette automatisk purring i en bestemt periode. Dette vil da pause purringer/inkassovarsel som er satt opp i innstillingene. Første betalingspåminnelse vil automatisk sendes ut dagen etter datoen du har satt for utsettelsen. Du vil nå også kunne se internkommentaren under «Status» i fakturaoversikten, slik at det blir enda enklere å beholde oversikten.

Mer informasjon om hvordan du kan stoppe automatiske purregebyr/inkassovarsel kan du lese her.

Sjekken skjer mot Alltid efaktura-registeret, og sørger for at kun kunder som faktisk har akseptert å motta eFaktura kan registreres med dette formatet for utsending av faktura. Du vil altså få opp en feilmelding dersom kunden din ikke kan motta eFaktura.

Nå kan du delkreditere en faktura på EHF-format. Med denne funksjonen har du mulighet til å opprette en faktura med negativt fortegn, og du kan velge aktuelt fakturanummer på faktura som skal delkrediteres i en nedtrekksmeny. Det blir også mulig å sende denne som EHF.

Uavhengig av sendemåte kan du nå knytte en delkreditering mot en spesifikk faktura, noe som muliggjør automatisk lukking av poster i regnskapet.

I tillegg vil det ved purring på faktura nå tas hensyn til eventuell delkreditering, slik at kundene dine kun vil bli purret på det beløpet som faktisk er utestående.

Dette er en første versjon av denne funksjonalitetene, og vi vil fortsette å forbedre løsningen videre.

Ved å velge elektronisk fakturering øker du sannsynligheten for å få betalt i tide, samtidig som du sparer kundene dine for mye manuell håndtering.

AvtaleGiro egner seg for deg som sender regelmessig faktura til samme kunde. Fakturaen vil da automatisk dukke opp i nettbanken til din kunde, og banken sørger for at betalingen blir gjennomført.

Les mer om hvordan du kommer i gang med AvtaleGiro i denne hjelpeartikkelen.

Denne funksjonen vil kunne gjøre både tilbud, ordre og fakturaer mer oversiktlig og lettere å forstå for mottakeren.

I tillegg opprettes betalingen automatisk, og alt du som bruker må gjøre er å godkjenne denne. Automatiseringen skjer basert på en mal du lager for hver leverandør.

Den nye funksjonaliteten er tilgjengelig i alle pakker bortsett fra i Basis-pakken.