Modul: Faktura

Enkel fakturering er nå byttet ut med en helt ny fakturaløsning! Den nye løsningen har et oppdatert design og bedre brukerflyt.

Noen av forbedringene er:

 • Færre felter å fylle ut
 • Enklere fakturaflyt med færre klikk
 • Ordrelinjer som blir mer fleksible og oversiktlige
 • Mulighet for å legge til rabatter/påslag
 • Enklere opplasting av vedlegg
Et fakturagrensesnitt på svensk som viser detaljer for kunde-, prosjekt- og ordrelinjer med varene 'Boken' og 'Shampo'. Enkel fakturering-grensesnittet inkluderer felt for beløp, enhetspris, mva og totalkostnad.

Vil du vite mer? Her kan du lese mer om den nye løsningen for fakturering.

NB: For deg som har VVS/Elektro eller bruker Lager og logistikk må du foreløpig benytte den «gamle» løsningen for Ny ordre/faktura. Funksjoner som grossistprodukter, boligmappa, kontrollskjema, lager, innkjøpsordre og plukkliste er foreløpig kun tilgjengelig på gammel side.

Den nye fakturaoversikten vil blant annet gi deg:

 • Bedre søkefunksjonalitet
 • Ny kolonne med status
 • Flere filtreringsmuligheter
 • Fleksible visningsvalg

Manuell utsendelse av fakturaer brukes i de tilfellene det ikke er aktuelt å sende en faktura elektronisk eller på e-post. Velger en manuell utsendelse av fakturaer, blir fakturaen tilgjengelig som en PDF, som en selv må distribuere.

Masseendringen gjøres via kundeoversikten. Andre fakturaformater har i lang tid vært tilgjengelig for masseendring.

Du kan velge samlefaktura for kundene dine enkeltvis, eller velge å aktivere dette for alle kundene dine.

For å samlefakturere til en kunde går du inn på kundekortet og huker av for samlefaktura under Fakturainnstillinger på kundekortet.

Du kan lese mer om samlefaktura her.

Sjekken skjer mot Alltid efaktura-registeret, og sørger for at kun kunder som faktisk har akseptert å motta eFaktura kan registreres med dette formatet for utsending av faktura. Ved store masseoppdateringer kan sjekk mot Alltid eFaktura-registeret ta noe tid – da får du også opp et estimat på hvor lang tid det kan komme til å ta.

Hva er nytt?

 • Du får direkte tilbakemelding på om faktura er sendt eller om noe mangler
 • Du kan enkelt fjerne enkeltordre som ikke kan sendes
 • Mye raskere prosesseringstid
 • Enkelt å se sendetype
 • Samlefaktura vises tydeligere

Enklere fakturering skal gjøre det lekende lett å lage og sende en faktura, og du kan velge å skru på denne ved hjelp av en knapp øverst i faktureringsbildet.

Det er mulig å skru av og på denne funksjonen som du vil, og du kan bytte mellom visningene uten å miste noe av informasjonen du har fylt ut. Enklere fakturering er utviklet basert på hvilke felt som brukes mest, og vi har fjernet felt som vi ser brukes sjeldent. Dette er funksjonalitet som stadig videreutvikles, og på sikt vil vi gjøre hele faktureringsprosessen enda enklere og mer brukervennlig. Derfor tar vi også gjerne imot innspill på hvordan du opplever enkel fakturering i Tripletex.

I blant kan det være aktuelt å stoppe et aktivert purre- og inkassoløp på en faktura. Dersom du i blant gir betalingsutsettelse til kundene dine, vil du nå kunne styre når betalingspåminnelser, purring og inkasso skal starte opp igjen. Du vil fortsatt kunne skrive en intern kommentar, men nå kan du i tillegg utsette automatisk purring i en bestemt periode. Dette vil da pause purringer/inkassovarsel som er satt opp i innstillingene. Første betalingspåminnelse vil automatisk sendes ut dagen etter datoen du har satt for utsettelsen. Du vil nå også kunne se internkommentaren under «Status» i fakturaoversikten, slik at det blir enda enklere å beholde oversikten.

Mer informasjon om hvordan du kan stoppe automatiske purregebyr/inkassovarsel kan du lese her.

Sjekken skjer mot Alltid efaktura-registeret, og sørger for at kun kunder som faktisk har akseptert å motta eFaktura kan registreres med dette formatet for utsending av faktura. Du vil altså få opp en feilmelding dersom kunden din ikke kan motta eFaktura.

Nå kan du delkreditere en faktura på EHF-format. Med denne funksjonen har du mulighet til å opprette en faktura med negativt fortegn, og du kan velge aktuelt fakturanummer på faktura som skal delkrediteres i en nedtrekksmeny. Det blir også mulig å sende denne som EHF.

Uavhengig av sendemåte kan du nå knytte en delkreditering mot en spesifikk faktura, noe som muliggjør automatisk lukking av poster i regnskapet.

I tillegg vil det ved purring på faktura nå tas hensyn til eventuell delkreditering, slik at kundene dine kun vil bli purret på det beløpet som faktisk er utestående.

Dette er en første versjon av denne funksjonalitetene, og vi vil fortsette å forbedre løsningen videre.

Ved å velge elektronisk fakturering øker du sannsynligheten for å få betalt i tide, samtidig som du sparer kundene dine for mye manuell håndtering.

AvtaleGiro egner seg for deg som sender regelmessig faktura til samme kunde. Fakturaen vil da automatisk dukke opp i nettbanken til din kunde, og banken sørger for at betalingen blir gjennomført.

Les mer om hvordan du kommer i gang med AvtaleGiro i denne hjelpeartikkelen.