Modul: Regnskap

Det har skjedd mye spennende, blant annet kan du glede deg over enklere oppfølging og samarbeid, og en effektiv oversikt for hurtigbokføring.

Vi har lagt til rette for enda bedre samhandlingsmuligheter, og det er mulig å kommunisere med både regnskapsfører og kollegaer direkte inne i bilagsmottaket. Det er også blitt enda enklere å finne igjen dine siste bokførte fakturaer og bilag.

Ønsker du å komme med innspill til bilagsmottaket eller registrering av leverandørfaktura? Vi har kontinuerlige samtaler med brukere og ønsker oss tilbakemeldinger. For å melde din interesse, vennligst fyll ut dette skjemaet.

  • Under Klargjøring i årsoppgjørsmodulen kan du velge «Standard næringstype«. Alle bilag hvor det ikke er valgt næring vil da havne under denne næringstypen. Andre føringer vil legge seg under næringen du valgte da du registrerte bilaget.
  • Resultat og balanse vil gi deg en oversikt over den samlede næringsinntekten, samt en fordeling per næring.
  • Personinntekten skal beregnes på de ulike næringene – bortsett fra jordbruk og skogbruk som skal beregnes samlet. Her fordeles næringsinntektene på de ulike næringene automatisk. Skjermingsgrunnlaget fra driftsmidler vil også automatisk fordeles på de ulike næringene og fordeles på de ulike næringene og beregne korrekt skjermingsfradrag per næring.
  • Før innsending vil du få en oppsummering av beregnet næringsinntekt og personinntekt per næring.

Merk at du for å kunne bruke denne funksjonaliteten må ha tatt i bruk eksisterende funksjonalitet for avdelingsregnskap og flere næringer.

Når du automatiserer fakturaer fra leverandører ved hjelp av Tripletex-forslag (AI) kan du nå sette egen maksgrense per faktura og velge fast betalingsform per leverandør.  Tidligere har det vært en fast grense på 50 000 kr per faktura og sist brukte betalingsform ble automatisk valgt på leverandørene.

Disse funksjonene gir deg ekstra trygghet når du automatiserer ved hjelp av maskinlæring.

Nå kan du blant annet se sum og gjennomsnitt ved å markere flere tall. I tillegg har vi lagt til flere fleksible filtreringsmuligheter, for eksempel kan du nå filtrere på flere avdelinger eller leverandører.

Tidligere har konto 1940 Bankinnskudd utland som standard vært skrudd på og satt som aktiv i kontoplanen. Fordi denne kun skal brukes dersom man har valutakonto har mange måtte deaktivere denne manuelt ved oppretting av nye kunder.

I periodene rundt levering av mva-meldingen kan det til tider ta noe tid å få tilbake kvittering fra Skatteetaten. Nå henter Tripletex betalingsinformasjonen fra Skatteetaten, slik at du som kunde kan legge inn betaling med en gang. Deretter kan du forlate siden, kvitteringen vil bli tilgjengelig så fort vi mottar den fra Skatteetaten.

Tidligere har du kun fått forslag til bokføring ved bruk av Enkel føring, og da kun på en kostnadskonto. Nå har vi tilrettelagt for bruk av bilagsautomatisering på Detaljert føring, hvor du nå kan få bokføringsforslag for hver ordrelinje i bilaget.

Velger du å benytte Enkel føring vil du fortsatt få en kostnadskonto, vi vil i disse tilfellene summere opp og foreslå den kostnadskontoen med størst beløp.

Kort oppsummert:

  • Enkel føring = en postering og en konto/avdeling/prosjekt
  • Detaljert føring = forslag per odrelinje – potensielt flere kostnadskontoer/avdelinger/prosjekt

Dette gjøres fra menyen på bilaget i bilagsmenyen.  Avsenders e-post legges i en svarteliste, og alle fremdtidige e-poster fra denne avsenderen havner rett i Slettede bilag med en markering om at det er fra en blokkert avsender.

  • Det er ingen notifikasjon på e-poster fra blokkert avsender, vi sender heller ikke noen e-post i retur hvis det er vedlegg som ikke lar seg lese inn eller det er andre problemer
  • Bilaget kan gjenopprettes fra Slettede bilag, og fungerer da som vanlig igjen (men beholder markeringen om at det ble blokkert)
  • Når du gjenoppretter et bilag fra en blokkert avsender fjerner vi også avsenderadressen fra «svartelista»

I tilfeller der vi er sikre på at e-posten som kommer inn er spam, uavhengig av om avsenderen er blokkert, så vil denne bli merket med en gul advarsel i bilagsmottaket.

Innstillingene har tidligere ligget under Regnskap – Innstillinger, men disse finnes nå altså under Bilag – Innstillinger. Det er innstillinger tilknyttet bilagsmottak, attestering, bilagsnummerserier og fordelingsnøkler som er flyttet.

Ved å huke av på denne innstillingen vises kun fakturaer hvor betalingsformen er satt til «Registrer betaling senere». Dette gjør det enklere å holde kontroll på likviditeten i selskapet ditt, og du kan enkelt finne de fakturaene hvor du ikke har valgt betalingsform enda. I tillegg vil fakturaer hvor det er valgt betalingsform, men ikke satt betalingsdato, vises.

Innstillingen ligger under Leverandørreskontro – Flere valg:

Tidligere fant du denne under generelle regnskapsinnstillinger, men nå gjør vi kontoplanen lettere tilgjengelig ved å lage en egen side for denne.

Dette gjøres for å sikre en enklere og bedre brukeropplevelse ved å fjerne parallelle funksjoner. Alle funksjoner i produktkjøp finnes nå i detaljert føring av leverandørfaktura.

Med tjenesten Bilagsautomatisering flytter vi kunstig intelligens inn i Tripletex, og automatiserer dermed hverdagen din.

  • Tripletex foreslår hvordan fakturaen bør bokføres
  • Deretter vurderer systemet om du bør se over bokføringen eller ikke
  • Fakturaer som systemet er trygg på, kan bokføres uten at du trenger å gjøre noe manuelt arbeid

Du vil også få mulighet til å sette opp dine egne bokføringsregler med fordelingsnøkler.

Løsningen gjelder for inngående EHF-fakturaer, og passer for alle som håndterer minimum 150 EHF-fakturaer i måneden.

Tjenesten aktiveres fra Mitt abonnement.

Funksjonen kan være med på å redusere kontrollarbeidet og er spesielt nyttig for et effektivt samarbeid mellom regnskapsfører og kunder.

Obligatorisk føring mot prosjekt og avdeling er tilgjengelig for alle med Smart-, Pluss-, og Komplettpakken.

Les mer om funksjonen og hvordan du aktiverer den i denne hjelpeartikkelen.

Nå vil du som bruker Chrome eller Edge få markeringer i PDF-visningen. Når et vedlegg scannes av fakturatolken vil vi nå markere feltene vi finner i dokumentet med gult. Ved å klikke på et ferdig utfylt felt i registreringsbildet vil du nå også se en rød boks i PDF-visningen. Dette gjør det enda enklere å kontrollere de feltene som er ferdig fylt ut for deg.

Du kan nå se tall for inngående balanse, bevegelser og bokført verdi for en spesifikk dato. Den nye oversikten gir deg en enklere oversikt over egne eiendeler, også per regnskapskonto.

Eiendelsoversikten kan benyttes for å få en oversikt over anleggsmidlene til bedriften. Ved å ta i bruk “Flere reskontroer” i Tripletex kan man definere en hovedbokskonto som en eiendelsreskontro, og videre kan man registrere eiendeler som går mot den nyopprettede eiendelsreskontroen. 

Ved å bruke eiendelsoversikten har du også mulighet til å registrere avskrivninger. Dette gjør du via periodiseringsrutinen ved registrering av leverandørfaktura.

Flere reskontro aktiveres under Regnskapsinnstillinger – Regnskapsregler.

For at prosjektet skal blir fanget opp, må prosjektnummeret være angitt i feltene OrderReference, BuyerReference eller ProjectReference i innkommende EHF og prosjektnummer eller ordrenummer i EFO/Nelfo.

Informasjonen vi henter ut fra fakturaen må være en eksakt match med prosjektnummer i Tripletex.

Om en formidler relevant prosjektnummer til leverandøren sin, og leverandøren inkluderer prosjektnummeret i ett av de nevnte fakturafeltene over, vil da Tripletex automatisk angi korrekt prosjekt på den innkommende fakturaen.

Dersom du ikke ønsker denne funksjonen, har du mulighet til å skru av innstillingen under Prosjektinnstillinger – Avanserte innstillinger – Ordrelinjer knyttes automatisk til prosjekt.

Køregistrering er nå tilgjengelig både i bilagsmottaket, ved attestering og under ikke bokførte bilag. Der vil du nå finne en knapp som heter «Registrer alle bilag».

Dersom du kun ønsker å føre utvalgte bilag er det også mulig å velge selv ved å huke av. Da vil du få opp alternativet «Registrer valgte bilag».

Blant de største endringene kan nevnes at den nye MVA-meldingen bygges og settes opp etter MVA-koder, ikke poster/kontoer slik det er i dag. I tillegg vil man gå bort fra den gamle innloggingen til Altinn. Fra og med første termin for 2022 skal du logge deg inn og sende MVA-melding via ID-porten.

Den nye MVA-meldingen finner du nå under hovedmenyen Regnskap. Den gamle mva-meldingen vil fortsatt ligge under Bilag. Dette for at man skal ha mulighet til å korrigere i tidligere perioder. Her vil funksjonene fungere som tidligere.

Her kan du lese mer om ny MVA-melding.