Fakturaprogram

Med Tripletex slipper du å ha et separat fakturaprogram og regnskapsprogram. Ved å samle alt i ett system får du full kontroll på regnskapet. Du kan enkelt opprette og sende eFaktura, EHF og faktura på e-post, både til bedrifter og privatpersoner. Regnskapet oppdateres automatisk.

Alt du trenger for å sende faktura

Tripletex’ fakturaprogram har støtte for alle de mest populære måtene å sende faktura på. Du kan også opprette nye fakturaer direkte fra vår app når du er på farten.

EHF-faktura

Send faktura fra app

Abonnementsfakturering

Faktura med KID-nr

Elektronisk faktura på e-post

Smidig betalingsoppfølging

Fakturaprogram og regnskap i ett

Opplev fordelene ved å ha regnskap og faktura i samme løsning! Fakturaprogrammet har alt du trenger for enkelt å fakturere kundene dine, og er selvfølgelig sømløst integrert med regnskapet. All fakturering skjer elektronisk, og du har alltid full oversikt over hvilke kunder som har betalt.

I tillegg får du tilgang til smart automatikk, som en oversikt over utestående fakturaer som nærmest følger opp seg selv, ved hjelp av KID-nummer på faktura og automatisk betalingsoppfølging.

Send faktura fra app

Med Tripletex på mobilen kan du jobbe fra hvor enn du befinner deg. Med appen kan du attestere, godkjenne og sende fakturaer – når som helst og hvor som helst. Les mer om Tripletex-appen her.

EHF og eFaktura

EHF-faktura og eFaktura er de mest brukte fakturaformatene. EHF er faktisk påkrevd av det offentlige, og foretrekkes ofte av leverandører.

eFaktura sørger for at dine privatkunder får fakturaen rett inn i nettbanken eller på Vipps. Enkelt og brukervennlig for kundene dine, som fører til at de ofte betaler regningene raskere – og det er jo positivt for likviditeten til virksomheten din.

Abonnementsfakturering

Har du kunder som betaler et fast beløp på jevnlig basis? Da kan du opprette abonnementsfaktura, som sørger for å sende ut repeterende fakturaer til dine kunder.

Det kan være for husleie eller en tjeneste, som det faktureres for hver måned eller kvartal. La systemet gjøre jobben for deg, så slipper du å opprette den samme fakturaen hver gang.

Gratis fakturaprogram

Mange leter etter et gratis fakturaprogram. Men det er en del lover og regler knyttet til hva en faktura må inneholde. Blant annet må alle fakturaer være merket med unike fakturanummer, i uavbrutt rekkefølge. Derfor anbefaler vi alle som skal sende faktura å bruke et trygt fakturaprogram, som hjelper deg å følge lovkrav og regnskapsregler.

Ofte stilte spørsmål

Hva er en faktura?

Faktura er et dokument som beviser et salg mellom to parter, kjøper og selger. Det benyttes også som et betalingskrav for varer eller tjenester som er utført. Her har vi oppsummert alt du trenger å vite om hva en faktura er.

Hva må en faktura inneholde?

Det finnes noen enkle, men viktige krav til hva en faktura må inneholde, og hvordan den skal sendes. Blant annet må alle faktura være merket med unike fakturanummer, i uavbrutt rekkefølge. Vi anbefaler derfor alle som skal sende faktura å bruke et fakturaprogram.
Les videre her om hva en faktura må inneholde.

Hvilke formater kan jeg sende faktura på?

Du kan sende faktura som EHF, eFaktura, e-post, avtalegiro og brev. Les mer i artikkelen som beskriver hvor enkelt det er å sende faktura fra regnskapsprogrammet.

Hva er EHF-faktura?

EHF betyr “elektronisk handelsformat” og er en måte å sende elektroniske fakturaer rett i regnskapssystemet til statlige og private bedriftskunder. Her kan du få en mer utfyllende forklaring om hva EHF-faktura er.

Hvordan opprette eFaktura?

eFaktura er den enkleste måten å fakturere privatpersoner på. Med Tripletex oppretter du eFaktura enkelt.

Kan jeg fakturere prosjekter fra Tripletex sitt fakturaprogram?

For deg som jobber prosjektbasert har vi en egen prosjektmodul med en skreddersydd faktureringsløsning.

Kan jeg betale fakturaer fra Tripletex?

Ja, med vår bankintegrasjon kan du lett betale fakturaer direkte fra systemet.