Fakturaprogram

Med Tripletex slipper du å ha et separat fakturaprogram og regnskapsprogram. Ved å samle alt i ett system får du full kontroll på både faktureringen og regnskapet.

Alt du trenger for å sende faktura

EHF og e-faktura

EHF og eFaktura er de mest brukte fakturaformatene. EHF er faktisk påkrevd av det offentlige, og foretrekkes ofte av leverandører.

eFaktura sørger for at privatkundene dine får fakturaen rett inn i nettbanken eller på Vipps.

Abonnementsfakturering

Har du kunder som betaler et fast beløp på jevnlig basis? Da kan du opprette abonnementsfaktura, som sørger for å sende ut repeterende fakturaer til dine kunder. Passer for alle organisasjoner, idrettslag og foreninger.

Faktura med KID-nummer

Med KID-nummer på fakturaene dine oppdateres fakturaoversikten automatisk når utestående faktura blir betalt, og gjør det enklere å å følge opp betalingene.

Faktura på e-post

9 av 10 kunder foretrekker elektronisk faktura, både fordi det er sikrere og man unngår manuell punching av data. Men om kunden din foretrekker å motta faktura på e-post, er dette en mulighet.

Fakturaprogram og regnskap

Det er store fordeler ved å samle faktura og regnskap i samme system. Med en gang du logger deg inn i Tripletex får du oversikt over inngående og utgående fakturaer. Og du har til enhver tid oversikt over hvilke kunder som har betalt eller ikke. 

Fakturaene bokføres automatisk og regnskapet holder seg løpende oppdatert.

Flere fordeler med Tripletex faktura

Send faktura fra app

Med Tripletex på mobilen kan du attestere, godkjenne og sende fakturaer – når som helst og hvor som helst.

Betal faktura direkte fra Tripletex

Med bankintegrasjonen kan du betale fakturaer rett fra systemet, uten å logge deg inn i nettbanken.

Smidig betalingsoppfølging

Du trenger ikke å tenke på betalingsoppfølging, purring eller inkasso. I Tripletex kan du aktivere betalingsoppfølging på de kundene eller fakturaene du selv ønsker, så sørger systemet for at du får inn utestående beløp raskere.

Gratis fakturaprogram

Mange leter etter et gratis fakturaprogram. Husk at det er en del lover og regler knyttet til hva en faktura må inneholde. Blant annet må alle fakturaer være merket med unike fakturanummer, i uavbrutt rekkefølge. Vi anbefaler derfor alle som skal sende faktura å bruke et trygt fakturaprogram, som hjelper deg å følge lovkrav og regnskapsregler.

Ofte stilte spørsmål

Hva er en faktura?

Faktura er et dokument som beviser et salg mellom to parter, kjøper og selger. Det benyttes også som et betalingskrav for varer eller tjenester som er utført. Her har vi oppsummert alt du trenger å vite om hva en faktura er.

Hva må en faktura inneholde?

Det finnes noen enkle, men viktige krav til hva en faktura må inneholde, og hvordan den skal sendes. Blant annet må alle faktura være merket med unike fakturanummer, i uavbrutt rekkefølge. Vi anbefaler derfor alle som skal sende faktura å bruke et fakturaprogram. Les videre her om hva en faktura må inneholde.

Hvilke formater kan jeg sende faktura på?

Du kan sende faktura som EHF, eFaktura, e-post, avtalegiro og brev. Les mer i artikkelen som beskriver hvor enkelt det er å sende faktura fra regnskapsprogrammet.

Hva er EHF-faktura?

EHF betyr “elektronisk handelsformat” og er en måte å sende elektroniske fakturaer rett i regnskapssystemet til statlige og private bedriftskunder. Her kan du få en mer utfyllende forklaring om hva EHF-faktura er.

Hvordan opprette eFaktura?

eFaktura er den enkleste måten å fakturere privatpersoner på. Med Tripletex oppretter du eFaktura enkelt.

Kan jeg fakturere prosjekter fra Tripletex sitt fakturaprogram?

For deg som jobber prosjektbasert har vi en egen prosjektmodul med en skreddersydd faktureringsløsning.

Kan jeg betale fakturaer fra Tripletex?

Ja, med vår bankintegrasjon kan du lett betale fakturaer direkte fra systemet.