Loven dekker alt fra hvordan du setter opp et selskap, til hvor mye penger du trenger for å starte, hvordan selskapet skal organiseres, og hvilke rettigheter og plikter de som eier aksjer har.
Aksjeloven gjelder ikke for allmennaksjeselskaper, samvirkeforetak eller selskaper som ikke har økonomisk formål og som ikke er betegnet som aksjeselskap.
For deg som driver en liten eller mellomstor bedrift, eller jobber med regnskap, er det noen nøkkelpunkter i aksjeloven det er viktig å kjenne til. Loven forteller blant annet hvor mye startkapital du må ha, hvordan du setter sammen et styre for selskapet, og hvordan og når du må holde møter med aksjeeierne (generalforsamlinger).
Det er veldig viktig å følge reglene i aksjeloven for å unngå trøbbel med loven og unngå å tape penger. Ved å følge loven sørger du også for at selskapet ditt er rettferdig og åpent om hvordan det drives, noe som er bra både for deg og for andre i markedet.
Som bedriftseier eller ansvarlig for en organisasjon med en viss omsetning, er du vanligvis forpliktet til å registrere virksomheten i mva-registeret. Når du er registrert og sender inn mva-meldinger, oppfyller…
Sticos Oversikt tilbyr en omfattende løsning for å holde oversikt over alle kunder, oppdrag og frister. Det gir regnskapsførere en daglig, ukentlig eller månedlig oversikt over oppgaver, og sikrer at…
Denne artikkelen er skrevet av sommerstudentene Johanna, Magnus, Aksel og Kristin. I sommer har vi vært så heldige å få jobbe i Tripletex, og teste ut hvordan arbeidslivet kan se…
Å prøve Tripletex er helt gratis og uforpliktende. Kontoen krever ikke betalingsdetaljer og utløper automatisk etter prøveperioden på 14 dager dersom du ikke ønsker å fortsette.
Hei 👋 Lurer du på noe? Send meg en melding!