Hva er arbeidsgiveravgift?

Arbeidsgiveravgift er avgiften arbeidsgiver betaler av lønn og annen avgiftspliktig godtgjørelse, for arbeid og oppdrag i og utenfor tjenesteforhold i bedriften. Dette er også en av flere kostnader knyttet til å ha ansatte.

Arbeidsgiveravgiften er et påslag på lønnskostnader. Avgiften skal være med å finansiere folketrygdens utgifter i Norge, så altså skal arbeidsgiveravgiften betales inn til Folketrygden. Prosentsatsen varierer mellom 0 og 14,1 %.

Når skal man betale arbeidsgiveravgift?

Alle som har ansatte i sin tjeneste, plikter å betale arbeidsgiveravgift av utbetalt lønn, feriepenger og eventuelt annen avgiftspliktig godtgjørelse.

Som regel er det arbeidsgiveravgift på alt du skal trekke skatt av. Et viktig tillegg er at du skal betale arbeidsgiveravgift av feriepenger. Les mer om utbetaling av feriepenger.

Hvor mye er arbeidsgiveravgiften?

Det varierer ut i fra ulike soner og næringer. Den vanligste prosentsatsen er 14,1 %. Men flytter du til Finnmark, unngår du arbeidsgiveravgift.

Ekstra arbeidsgiveravgift

Fra og med inntektsåret 2023 er det innført en ekstra arbeidsgiveravgift for ansatte som tjener over 750 000 kr. Den ekstra arbeidsgiveravgiften er på 5 % og skal beregnes i alle soner, også soner med 0 % arbeidsgiveravgift.

 

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Siste nytt fra Tripletex

Må du bytte lønnssystem?

Dersom systemet du bruker for lønn i dag skal legges ned, er det nok gode grunner for det. Kanskje er det utdatert, ikke skybasert og krevende å oppdatere. Selv om…

Les mer

Nå får du snart en ny og lynrask hovedbok

Hvorfor oppgraderer vi hovedboken? Det er behov for å oppgradere teknologien som hovedboken er bygget på i dag. Dette vil gi oss flere nye muligheter inn i fremtiden for videre…

Les mer

AI er endelig tilgjengelig for alle

AI forsterker kundeopplevelsen Takket være målrettet innsats og engasjement i Tripletex, er det allerede integrert mye AI-funksjonalitet i systemet. – Noen av tjenestene vi har rullet ut til kundene våre…

Les mer