Hva er faktura?

En faktura er et dokument med et betalingskrav, som sendes av en selger til en kjøper. Dokumentet beskriver hva kjøperen skylder for en vare eller tjeneste, og hvordan dette skal gjøres opp. 

Inngående faktura og utgående faktura utgjør kostnader og inntekter i din bedrift.

 

Fakturaprogram

Skatteetaten stiller flere krav til innholdet i en faktura, og det skal brukes et fakturaprogram som sikrer riktig opprettelse og utsendelse av fakturaer. Fakturaprogrammet til Tripletex er skybasert og tilgjengelig overalt, i tillegg til at det er integrert med ditt regnskapssystem. Med andre ord oppdaterer regnskapet seg hver gang du sender en regning.

 

​​Hva må fakturaen inneholde?

Om du er fristet til å lage faktura selv, så vær obs på at det ikke er lovlig å lage faktura i word eller i excel. Alle fakturaer må være nummerert i uavbrutt rekkefølge uten mulighet for å redigere i etterkant.

Det finnes noen enkle, men svært viktige krav til hva en faktura må inneholde

 

Hvordan lage faktura?

Vi anbefaler deg å bruke et fakturaprogram. Her kan du lese mer om hvor enkelt det er, og hvordan et moderne system hjelper deg å holde orden på dine fakturaer.

 

Fakturagrunnlag

Fakturagrunnlaget inneholder detaljer som for eksempel antall timer brukt på et prosjekt. Dato, aktivitet, antall timer, timepris og beløp er da inkludert. Og evnt kommentarer for tilleggsinformasjon.

 

Fakturareferanse

Fakturareferanse kan vise til hvem som mottar/sender regningen. Det kan være eksempelvis være navn på referanseperson/selger i firmaet.

 

Hva er fakturaadresse

Mange firmaer har egen postadresse for mottak av faktura, men stadig flere ønsker å motta faktura som EHF. Om du skal sende faktura som EHF er det organisasjonsnummeret til bedriften som skal benyttes som fakturaadresse.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Siste nytt fra Tripletex

Sårbarhet i Log4j, #log4shell

Sikkerhet er naturligvis høyt prioritert i Tripletex. I tillegg til egne dedikerte ressurser som jobber med å beskytte dataen til våre kunder, har vi et solid nettverk vi samarbeider med…

Les mer

Dette leverte vi i 2021

Bank Bankdashboard med estimert saldo I bankdashbordet får du et kjapt overblikk over blant annet saldo, utgående betalinger og betalinger til godkjenning. Ved å ta utgangspunkt i innkommende og utgående…

Les mer

Gasellebedrift Bull Ski og Kajakk øker omsetningen ytterligere under pandemien

– Jeg begynte tilfeldigvis i Bull Ski og Kajakk, tidlig på 90-tallet da butikken var bitteliten, sier daglig leder Olav Øverli. Kiosken kalte vi den, og omsatte for 3,5 millioner i…

Les mer