Fakturagebyr

For å dekke kostnader ved utsendelse av faktura kan man velge å legge til et fakturagebyr. Noen velger å kun kreve fakturagebyr for fakturaer som sendes på måter som er ekstra dyre eller tidkrevende, som papirfaktura. Et alternativ til fakturagebyr er å dekke inn faktureringskostnadene gjennom å bake det inn i totalprisen på varene og tjeneste du tilbyr.

Hvor stort skal et fakturagebyr være?

Det finnes ingen satser eller grenser for fakturagebyr. Du står med andre ord fritt til å velge beløp selv. I utgangspunktet skal fakturagebyret bidra til å dekke inn administrasjonskostnadene ved utsendelse av faktura. Siden noen utsendelsesmetoder er mer effektive og rimeligere enn andre bør dette også gjenspeiles i eventuelle gebyrer. I tillegg kan gebyret være et virkemiddel for å motivere kunder til å motta faktura på en måte som sparer deg og bedriften for tid og arbeid.

Når kan det legges til fakturagebyr?

En bedrift kan legge fakturagebyr på alle fakturaer for å dekke inn kostnader til fakturering. Mange bruker dette spesielt på fakturaer som sendes som brev, for å få kundene over på mer effektive, elektroniske løsninger som EHF eller eFaktura.

Hvis man vil legge til fakturagebyr på fakturaer til privatkunder så må dette være avtalt med kunden på forhånd. Kunden kan nekte å betale gebyret hvis det ikke er tydelig beskrevet i en avtale.

Hvordan legger man til fakturagebyr?

Det beste er å lage fakturaer i et egnet fakturaprogram, som Tripletex. I Tripletex kan fakturagebyr opprettes som en egen ordrelinje, slik at du enkelt kan legge det til når du sender ut faktura manuelt.

Lær mer om fakturamodulen i Tripletex

Hva med MVA på fakturagebyr?

Hvis bedriften er momspliktig skal det også beregnes MVA av fakturagebyret. Det brukes samme sats som for selve leveransen, normalt 25 %.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Siste nytt fra Tripletex

Fem råd for å lose bedriften din gjennom usikre tider

I en fersk undersøkelse gjennomført av SMB Norge kommer det frem at så mye som hver sjette småbedrift frykter konkurs. Mange bedriftseiere opplever usikkerhet om dagen, og oppgir at 2022…

Les mer

Bytte økonomisystem? Her er 5 tips som sikrer suksess

Forsikre deg om at systemet er enkelt å bytte til Mange systemleverandører har en kompleks bytteprosess, og noen krever også at du bruker deres systemkonsulenter i migrasjonsprosessen. Før du velger…

Les mer

Forbedret innloggingsløsning

Det meste vil oppleves akkurat som før for våre brukere; du logger på samme sted som før og innloggingssiden vil se omtrent ut som før.  Det er to ting det…

Les mer