Hva er god regnskapsskikk?

I regnskapsloven står det at registrering av regnskapsopplysninger og utarbeidelse av årsregnskap skal gjøres i tråd med god regnskapsskikk. 

Dette betyr at man skal benytte seg av normer og praksis som et supplement til loven. God regnskapsskikk bygger altså på de grunnleggende regnskapsprinsippene i loven. Begrepet er i utvikling, og innholdet vil avhenge av det syn regnskapskyndige har.

Årsregnskap og god regnskapsskikk

Alle regnskapspliktige virksomheter skal levere inn årsregnskap, og må følge regnskapsregler i forbindelse med utarbeidelse av årsregnskapet.

Dersom det oppstår hendelser som må regnskapsføres, men som ikke er beskrevet i regnskapsloven, må du bruke god regnskapsskikk som er utdypet i norsk regnskapsstandard.

Usikker på hva som er god regnskapsskikk? 

Få hjelp fra en regnskapsskyndig. Match med en regnskapsfører som passer for deg og din bedrift – prøv Regnskapsmatch her.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Siste nytt fra Tripletex

Endringen fra Skatteetaten som påvirker alle norske selskaper

Årsoppgjøret kan gjerne beskrives som nyttårsaften for regnskapet, selv om mange næringsdrivende assosierer det med alt annet enn fest og fyrverkeri. – Vi forstår at prosessen kan være tidkrevende og…

Les mer

Lagerstyring tilpasset dine behov

God lagerstyring og et godt logistikksystem er viktig for å ha kontroll på lønnsomheten til din bedrift. Med lager og logistikk i Tripletex får du en brukervennlig løsning, uavhengig av…

Les mer

Skal du føre regnskapet selv? Dette må du vite

Artikkelen er skrevet av fageksperter i Sticos, Elin Petersen og Tor Magnus Olsen. Mange velger å føre regnskapet selv, uten å tenke over hva det betyr. Selv om regnskapsprogrammene blir…

Les mer