Hva er god regnskapsskikk?

I regnskapsloven står det at registrering av regnskapsopplysninger og utarbeidelse av årsregnskap skal gjøres i tråd med god regnskapsskikk. 

Dette betyr at man skal benytte seg av normer og praksis som et supplement til loven. God regnskapsskikk bygger altså på de grunnleggende regnskapsprinsippene i loven. Begrepet er i utvikling, og innholdet vil avhenge av det syn regnskapskyndige har.

Årsregnskap og god regnskapsskikk

Alle regnskapspliktige virksomheter skal levere inn årsregnskap, og må følge regnskapsregler i forbindelse med utarbeidelse av årsregnskapet.

Dersom det oppstår hendelser som må regnskapsføres, men som ikke er beskrevet i regnskapsloven, må du bruke god regnskapsskikk som er utdypet i norsk regnskapsstandard.

Usikker på hva som er god regnskapsskikk? 

Få hjelp fra en regnskapsskyndig. Match med en regnskapsfører som passer for deg og din bedrift – prøv Regnskapsmatch her.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Siste nytt fra Tripletex

Betalingssiden i Tripletex kommer i ny drakt

Vi jobber konstant med å forenkle hverdagen din og gi deg det beste regnskapsprogrammet på markedet. Nå har vi også holdt på så lenge at det begynner å bli behov…

Les mer

En enklere hverdag med bedre samspill

For IT-selskapet Embassi er systemer som snakker sammen gull verdt. For å holde orden på henvendelser fra sine over 200 kunder bruker de CRM-systemet Xsale. Systemet er koblet sammen med…

Les mer

Hva er foretaksregisterloven?

Først litt om Foretaksregisteret Foretaksregisteret er en offentlig database administrert av Brønnøysundregistrene, hvor alle foretak som driver næringsvirksomhet i Norge må registrere seg. Registeret inneholder detaljert informasjon om selskapers struktur,…

Les mer