God regnskapsskikk

Hva er god regnskapsskikk?

I regnskapsloven står det at registrering av regnskapsopplysninger og utarbeidelse av årsregnskap skal gjøres i tråd med god regnskapsskikk. 

Dette betyr at man skal benytte seg av normer og praksis som et supplement til loven. God regnskapsskikk bygger altså på de grunnleggende regnskapsprinsippene i loven. Begrepet er i utvikling, og innholdet vil avhenge av det syn regnskapskyndige har.

Årsregnskap og god regnskapsskikk

Alle regnskapspliktige virksomheter skal levere inn årsregnskap, og må følge regnskapsregler i forbindelse med utarbeidelse av årsregnskapet.

Dersom det oppstår hendelser som må regnskapsføres, men som ikke er beskrevet i regnskapsloven, må du bruke god regnskapsskikk som er utdypet i norsk regnskapsstandard.

Usikker på hva som er god regnskapsskikk? 

Få hjelp fra en regnskapsskyndig. Match med en regnskapsfører som passer for deg og din bedrift – prøv Regnskapsmatch her.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Siste nytt fra Tripletex

5 ting du må slutte med for å få kontroll på regnskapet

Syns du det er stressende å holde orden på regnskapet? Her får du regnskapsfører Tine Torp Hammernes sine beste tips til hva du må slutte å gjøre hvis du vil…

Les mer

Kontroll på prosjektene med Tripletex ressursplanlegger

Med Tripletex ressursplanlegger er det slutt på å være usikker på hvem i bedriften som har ledig kapasitet og å lure når det er ledig tid til nye oppdrag. –…

Les mer

Kreativ interiør-suksess med regnskapsfører på laget

Da Hanne S. Gjetmundsen etablerte Klart Regnskap våren 2021, hadde hun vært i et stort konsern i 6 år. Hun savnet både kundekontakt og variasjon i arbeidsoppgavene og valgte derfor…

Les mer