Hva er et forsinkelsesgebyr?

Forsinkelsesgebyr er penger som utsender av regning kan kreve dersom ikke mottaker betaler denne innen betalingsfristen.

Hvis en kunde ikke har betalt en regning, kan man sende ut en betalingspåminnelse for å minne kunden på at han eller hun skal betale regningen. Denne betalingspåminnelsen kan sendes ut med forsinkelsesgebyr 14 dager etter fakturaens opprinnelige forfallsdato.

Det er lov for den som skal ha innbetalt pengene, også kalt kreditor, å legge til et forsinkelsesgebyr fordi det blir en godtgjørelse for at han/hun mottar pengene for sent. Man kan også bruke purregebyr istedenfor forsinkelsesgebyr.

Regler for forsinkelsesgebyr

Man kan kreve forsinkelsesgebyr på to betalingspåminnelser. Gebyret kan være lik en tidel av den gjeldende inkassosatsen når det sendes ut en påminnelse.

Fra 01.01.2014 er maksimumsgebyret kr 64,-. Betalingspåminnelsen med forsinkelsesgebyr må ha en betalingsfrist på minst 14 dager.

Forsinkelsesgebyr ved innsending av årsregnskap

Årsregnskap, årsberetning og revisjonsberetning skal innsendes til Regnskapsregisteret den 1. august i papirform eller den 1. september ved elektronisk innsending. Hvis en virksomhet ikke klarer å få sendt inn årsregnskapet og de andre tingene før det, så får man forsinkelsesgebyr.

Forsinkelsesgebyret er 860 kroner i uken de første åtte ukene. Totalt kan forsinkelsesgebyret løpe i 26 uker hvis det ikke blir betalt, og da kan det komme opp i nesten 45.000 kroner.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Siste nytt fra Tripletex

Hva er skattefradrag? De viktigste fradragene du bør kjenne til

Fradragene reduserer det skattbare overskuddet i selskapet, slik at skatten blir lavere. For å  være helt presise snakker vi da om fradrag i inntekten, og ikke i selve skatten –…

Les mer

Lagerstyring tilpasset dine behov

God lagerstyring og et godt logistikksystem er viktig for å ha kontroll på lønnsomheten til din bedrift. Med lager og logistikk i Tripletex får du en brukervennlig løsning, uavhengig av…

Les mer

Hvordan beregnes feriepenger?

Ved 5 ukers ferie skal feriepengene utgjøre 12 % av feriepengegrunnlaget. Dette grunnlaget beregnes av den ansattes lønn, inkludert blant annet overtid og tips, gjennom et kalenderår. Under kan du…

Les mer