Hva er inntakskost?

Inntakskost, eller kostpris som det også kalles, er den totale prisen en bedrift betaler for å få en vare eller et produkt inn på sitt lager. Det er altså summen av alle direkte kostnader forbundet med å anskaffe varen, fra det øyeblikket en bestilling blir lagt inn til varen er fysisk plassert på lageret.

Inntakskost er en viktig økonomisk størrelse for alle bedrifter som kjøper og selger varer. Ved å forstå hva inntakskosten består av og hvorfor den er viktig, kan bedriften ta bedre beslutninger om innkjøp, prissetting og lagerstyring.

En mann og en kvinne sitter ved et skrivebord på et kontor, ser på en dataskjerm og smiler. Ulike kontorrekvisita og en plante står på pulten.

Prøv Tripletex gratis i 14 dager!

Over 140 000 bedrifter bruker Tripletex, og det er ikke uten grunn! Prøv du også – uforpliktende og kostnadsfritt.

Siste nytt fra Tripletex

– Vi skal ha det beste partnerprogrammet

– Regnskapsførerne er livsviktige for oss. Vi hadde ikke klart oss uten dem. Og de blir ikke mindre viktig fremover.  Markedssjef i Tripletex, Eirik Nereng, er tydelig når det kommer…

Les mer

Årshjul for regnskapet: Viktige frister i 2025

Å levere i tide er viktig – konsekvensene av å glemme en frist kan bli dyre. Hvert år får et stort antall bedrifter tvangsmulkt for manglende eller for sen levering.…

Les mer

Slik fikk snekkerfirmaet full kontroll på prosjektene

De holder seg unna sosiale medier og stoler heller på jungeltelegrafen. Byggmester Jakob AS liker nemlig å gjøre det på gamlemåten. Med ett unntak: Regnskapssystemet. Det har gitt resultater.  Han…

Les mer