Hva er inntakskost?

Inntakskost, eller kostpris som det også kalles, er den totale prisen en bedrift betaler for å få en vare eller et produkt inn på sitt lager. Det er altså summen av alle direkte kostnader forbundet med å anskaffe varen, fra det øyeblikket en bestilling blir lagt inn til varen er fysisk plassert på lageret.

Inntakskost er en viktig økonomisk størrelse for alle bedrifter som kjøper og selger varer. Ved å forstå hva inntakskosten består av og hvorfor den er viktig, kan bedriften ta bedre beslutninger om innkjøp, prissetting og lagerstyring.

En mann og en kvinne sitter ved et skrivebord på et kontor, ser på en dataskjerm og smiler. Ulike kontorrekvisita og en plante står på pulten.

Prøv Tripletex gratis i 14 dager!

Over 140 000 bedrifter bruker Tripletex, og det er ikke uten grunn! Prøv du også – uforpliktende og kostnadsfritt.

Siste nytt fra Tripletex

Fra plan til handling på 90 dager

Nøkkelen er å gjøre forretningsidé, mål og budsjett om til konkrete oppgaver og enkle tall du styrer etter. Her er en praktisk metode som fungerer på tvers av bransjer og…

Les mer

– Vi gjør det enklere for bønder å ha kontroll på økonomien

50 storfe står klare idet bonde Birger Fjellholt åpner bagasjerommet på bilen. Der ligger gårsdagens brød fra bakeriet og venter på dem.   Birger har jobbet på Fjellholt gård hele livet,…

Les mer

Vurderer du å starte NUF? Her er reglene du bør kjenne til

Artikkelen er skrevet av Marija Morfjord i Norus Accounting AS NUF står for Norsk Utenlandsk Foretak, og er en norsk filial av et utenlandsregistrert selskap. Hvorfor velge NUF? NUF passer…

Les mer