Hva er et økonomisystem?

Et økonomisystem er en programvare som gir oversikt og kontroll over eksempelvis inntekter og utgifter, budsjetter, reiseregninger og lønn. Dette gir brukeren god innsikt i ens økonomi og regnskap. Disse programmene kan variere fra enkle budsjettapper for privatøkonomi til omfattende bedriftssystemer for regnskap og finansanalyse.

Funksjoner i et økonomisystem

Viktige funksjoner i et økonomisystem kan inkludere:

Bokføring: Registrering av økonomiske transaksjoner, som inntekter og utgifter, på en systematisk måte.
Fakturering: Opprettelse og sending av fakturaer for salg av varer og tjenester.
Regnskap: Sporing av bedriftens økonomiske prestasjoner og posisjoner gjennom resultatregnskap og balanse.
Budsjettstyring: Utarbeidelse og oppfølging av økonomiske budsjetter.
Lønnskjøring: Beregning og utbetaling av lønninger til ansatte, samt håndtering av relaterte skatter og avgifter.
Finansiell rapportering: Generering av rapporter som gir innsikt i bedriftens økonomi for ledere, investorer eller myndigheter.

Økonomi- og regnskapssystemer er ofte tilpasset nasjonale regnskap- og skatteregler for å sikre overholdelse av lokale lover og forskrifter. I Norge vil økonomisystemer typisk inkludere funksjoner som er kompatible med norsk regelverk, slik som merverdiavgiftsberegning og -rapportering, lønns- og arbeidsgiveravgift, samt integrasjoner med elektroniske tjenester fra Skatteetaten og andre offentlige instanser. Bruken av økonomiprogrammer bidrar til effektivitet og nøyaktighet i økonomistyringen, og forenkler beslutningsprosesser for økonomisk planlegging og kontroll.

Hvilket økonomisystem burde jeg velge?

Vi anbefaler deg å velge et online økonomisystem. Med skybasert regnskapet kan du logge inn i programmet hvor som helst, uten at du trenger å laste ned noe. Tripletex er et av Norges ledende økonomisystemer og lagrer alle dine dataer trygt på sine servere. Det betyr at du fremdeles vil ha tilgang til alle dine data, selv om maskinen din skulle krasje.

Med Tripletex får du alt i ett system, blant annet:

Økonomisystemet tillater deg å samarbeide med din regnskapsfører i ett og samme system. Du kan også gi tilgang til dine kollegaer.

Økonomisystem med smarte integrasjoner

Har du andre skybaserte systemer, som for eksempel nettbutikk eller kassasystem, kan disse kobles sammen med økonomisystemet ditt via en integrasjon. Det kan spare deg for mye tid!

Visste du at Tripletex har en mobilapp? Den gjør at du har med deg kontoret uansett hvor du er. Med appen kan du føre timer, lage reiseregninger, utlegg og kjøregodtgjørelser, opprette og godkjenne fakturaer og mye mer. Det gir deg den fleksibilitet du trenger.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Siste nytt fra Tripletex

Nå er det nye kontrollskjema som gjelder

Tripletex har oppdatert alle kontrollskjema, og etter mange tilbakemeldinger fra dere har disse blitt enda bedre. Dette er noen av forbedringene vi har gjort: Utskriftsvennlig PDF av kursfortegnelse, med firmalogo…

Les mer

Hvordan beregnes feriepenger?

Ved 5 ukers ferie skal feriepengene utgjøre 12 % av feriepengegrunnlaget. Dette grunnlaget beregnes av den ansattes lønn, inkludert blant annet overtid og tips, gjennom et kalenderår. Under kan du…

Les mer

AI er endelig tilgjengelig for alle

AI forsterker kundeopplevelsen Takket være målrettet innsats og engasjement i Tripletex, er det allerede integrert mye AI-funksjonalitet i systemet. – Noen av tjenestene vi har rullet ut til kundene våre…

Les mer