Hva er et regnskap?

Regnskap handler på sitt mest grunnleggende om å holde orden på inntektene som kommer inn, kostnadene som går ut, og differansen mellom de to.

Inntekter kommer vanligvis i form av salg av varer og tjenester, og kostnader kan være alt fra kjøp av varer, til husleie, lønn og reisekostnader.

Forskjellen mellom inntekter og kostnader er bedriftens resultat, og vil enten være et overskudd eller et underskudd.

De fleste bedrifter og næringsvirksomheter må føre regnskap. Det er også et viktig styringsverktøy for å ha kontroll på økonomien. Sørg for å ha gode rutiner på plass.

Noen holder i regnskapet selv, men mange trenger hjelp av en regnskapsfører. Det kan lønne seg å samarbeide med en regnskapsfører som har god kjennskap til det juridiske og som kan fungere som en rådgiver både i forhold til regnskap og økonomi.

I Tripletex kan du samarbeide med en regnskapsfører direkte i systemet, og du velger selv hvor mye eller lite du selv ønsker å gjøre.

Er du på utkikk etter en regnskapsfører? Ta en titt på kartet, og se om du finner en nær deg.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Siste nytt fra Tripletex

Nettbasert lønnssystem – 5 snarveier til effektivitet

Effektiviser jobbhverdagen med reiseregninger, utlegg og timeføring sømløst integrert i lønnssystemet Med et moderne lønnssystem kan du forenkle arbeidet til både økonomiansvarlige og resten av de ansatte. Ved å velge…

Les mer

Ny MVA-melding 2022 – alt du trenger å vite

Målet med moderniseringsprosessen Målet med denne moderniseringsprosessen er å forenkle innlevering av MVA-melding. Tanken er at majoriteten av alle MVA-meldinger skal leveres via et regnskapssystem - dette for å redusere…

Les mer

Selskapet jobber tett med regnskapsbyrået BDO – svært viktig for vår suksess

Kim startet elektrobredriften Rikelektro sammen med en kamerat i 2005. Planen var å hjelpe svenske butikkjeder med å etablere butikker i Norge, og å gjøre el-jobben for dem.  – Etter…

Les mer