Julian – utforskende utvikler

Alder: 27 år

Avdeling/tittel: Utvikling/Utvikler som liker å programmere

Utdanning/erfaring: Julian er det man kan kalle selvlært, og startet med programmering allerede som 12-åring. Bitt av basillen begynte han å gå på åpne forelesninger på Blindern, hvor han lærte seg Java. Deretter fulgte webutvikling og hacking.

Fartstid i Tripletex: 2,5 år – og ifølge overvåkningsskjermene våre, som blant annet regner ut hvem som er veteran, er Julian en av dem.

Favorittis: Diplom-Is – Kroneis med jordbær

Hvordan ser en typisk arbeidsdag i Tripletex ut for deg?

Når jeg kommer på kontoret pleier jeg å ta morgenkaffen fra kanna, som for øvrig ikke er spesielt god, også går jeg til pulten min. Jeg hopper stort sett over frokosten.

En av morgenrutinene er å ta en tur rundt i avdelingen, se på skjermer og hvordan ting går – har det skjedd noe spennende siden sist – nye bruksmønstre, nye integrasjoner eller noe annet verdt å se på? Videre kommer det veldig an på dagen, men stort sett går den til å snakke med folk, finne løsninger til problemer. Ofte kommer folk med problemer, også prøver jeg og mitt team finne ut hva som er riktig retning for Tripletex. Også blir det en del code review – passe på at koden vi leverer er som vi ønsker.

Av og til får jeg tid til å programmere litt også, selv om jeg egentlig er ansatt som utvikler. Så da sitter jeg stort sett med rammeverksendringer, plattformting, forenkle systemene sånn at de andre utviklerne kan gjøre jobben sin mer effektiv, og endre mer grunnleggende komponenter i Tripletex.

I dine øyne; hva gjør Tripletex til en unik arbeidsplass?

Det jeg synes er kjempebra med Tripletex er det at vi står sammen og har samme mål. Vi er ikke ti forskjellige grupper eller avdelinger som har hvert sitt mål som går i hver sin retning. Vi har faktisk samme mål – vi skal forenkle hverdagen. Jeg kan gå til hvem som helst annen person i Tripletex og snakke med dem om et problem, og selv om vi kanskje ikke har samme mening har vi hvert fall samme retning og vi finner stort sett alltid en god løsning fordi vi har samme mål. Det synes jeg er ekstremt verdifullt når det kommer til å ha en god kultur og et godt selskap å jobbe i.

Tegn din tid/vei i Tripletex

Som Julian selv nevnte går mye av dagen med til å se på skjermer og å prate med folk. Akkurat som på denne tegningen her. Spot on!