Bank

5.1: Hva er Autopay og OCR?

AutoPay er en løsning som lar bedrifter håndtere alle banktransaksjonene sine fra økonomisystemet. Automatisk overføring av betalingsdata mellom bank og bedrift gir en kontinuerlig oppdatert oversikt over alle betalinger.
Samtidig elimineres behovet for manuelle oppgaver, og bankavstemmingen forenkles når tallene alltid er oppdatert.

En bankintegrasjon er en kobling mellom nettbanken og regnskapet i Tripletex. Med Tripletex koblet til banken kan du gjøre flere oppgaver på mindre tid, uten å måtte logge inn i nettbanken. Betalinger direkte fra økonomisystemet betyr at du kan spare dyrebare timer i det lange løp. Hold regnskapet løpende oppdatert, slik at du har full kontroll til enhver tid.

Tripletex støtter to former for bankintegrasjoner; Bankintegrasjon Mini og Bankintegrasjon med AutoPay. Slik kan du være trygg på at du vil finne en løsning som passer akkurat din kunde! Med Bankintegrasjon Mini kan banken enkelt flytte inn i Tripletex på minutter, og kunden din slipper å betale månedsgebyr for integrasjon til banken. Med Bankintegrasjon (via Autopay) får kunden mulighet til å betale ut lønn, samt utenlandsbetalinger og daglig bankavstemming.

 

Med bankintegrasjon(Autopay) får du blant annet en helautomatisk betalingstjeneste som muliggjør direkte betaling fra flere bankkontoer og valutakontoer, samt banktransaksjonene automatisk inn til bankavstemmingen.
Du får også en full oversikt over inngående betalinger sånn at dere har full oversikt.
Samtidig kan dere se banksaldoen deres i Tripletex.

 

Les mer om hvordan Autopay opprettes her. 

Hva er OCR?

OCR er teknologien som gjør bankene i stand til å automatisk lese KID-nummer, beløp og kontonummer på en bankgiro. Med en OCR-avtale fra banken kan du benytte KID på faktura, og lese inn filer fra banken med informasjon om innbetalinger til bedriften din. Aktivering av Kid-nummer (OCR) på innbetalinger fra Autopay bestilles direkte i banken samtidig med Autopay-avtalen. Aktivering av KID-nummer på utgående faktura aktiverer du under Selskap > Mitt abonnement og vi har støtte for 7, 10 eller 13 siffer på KID-nummer.

Les mer om dette på våre hjelpesider.