Byråadministrasjon

14.2: Tilgangsstying

I byråkontoen setter du opp hvem som skal ha tilgang til hvilke klienter. En administrator delegerer rettigheter til ansatte slik at de får tilgang til sine klienter i Tripletex. Du logger så inn på dine klienter via regnskapsførerkontoen.

Under fanen “klienttilgang» kan du deretter delegere tilganger til ansatte i byrået. Ansatte i byrået som har brukertilgangen “Brukeradministrator» i klientkontoer vil bli tildelt administratortilgang i nye klientkontoer som opprettes.

Det er mulig å gi klienttilgang til én eller flere klienter samtidig:

 

Gi tilgang til én klient

  1. Gå til Kunde > Kunder/leverandører og
  2. Klikk deg inn på ønsket klient.
  3. Klienten vil ha en fane kalt “klienttilgang”. Her kan administrator i regnskapsførerkontoen administrere hvilke regnskapsførere som skal ha tilgang til kontoen og hvilke tilganger disse skal ha.
  4. Gå til fanen klienttilgang og trykk på de tre prikkene til høyre for å få opp menyvalget. Trykk “Legg til ansatt” og velg den ansatte.
  5. Velg riktig tilgangsmal, slik at den ansatte får de rettighetene han/hun skal ha. Dette kan senere redigeres ved å huke på/av rettigheter i fanen klienttilgang.

Hvis du ønsker å gi tilgang til flere klienter samtidig

  1. Gå til Kunde > Kunder/leverandører.
  2. Huk av for de aktuelle klientene som den ansatte skal ha tilgang til.
  3. Trykk på “klienttilgang” og velg den ansatte, samt tilgangsmal.

Hvis man senere ønsker å redigere rettighetene, må man inn på fanen klienttilgang på hver enkelt klient.

Den ansatte vil kunne se sine klienttilganger på ansattkortet. Det ligger under Selskap > Ansatte > Velg den ansatte og deretter fanen “Klienttilgang”.