Kristina Eriksen, daglig leder i MDE Sigma

– Vi har endret hele arbeidsmåten og har spart mye tid på å kvitte oss med vanskelige rutiner. I løpet av det siste året har vi faktisk har spart en god del på overgangen. Selv med all den jobben som har blitt gjort, sier Helge Håland.

Han er daglig leder i Brødrene Håland, et transportselskap med 85 ansatte. Nå har han logget seg inn i Tripletex og funnet raskt frem til tallet han sitter og diskuterer med Kristina Eriksen, daglig leder i MDE Sigma (avbildet over). De snakker om overgangen til nytt regnskapsprogram, og effektiviseringen regnskapsbyrået MDE Sigma har hjulpet dem med.

Kristina nikker fornøyd.

– Ja, vi lovte dere at det skulle bli bedre og rimeligere. 

Hun er opptatt av at kundene skal ha det bra, og da er effektivisering av regnskapet en del av det.

En mer effektiv håndtering av regnskapet

Da MDE Sigma skulle hjelpe Brødrene Håland med å bytte regnskapsprogram, var ikke valget tilfeldig.

Kristina forklarer at kundens behov styrer hva slags system de anbefaler. I dette tilfellet hadde Helge et ønske om å gjøre mye selv, han har en god forståelse av regnskapsfaget.

– Ut i fra arbeidsmengden og hvordan han må sjonglere bedriften var det ingen tvil om at det var Tripletex som passet best, sier Kristina.

Christian Thomas i MDE Sigma er regnskapsfører for Brødrene Håland.
Regnskapsfører Christian Thomas i MDE Sigma.

I oppstartsfasen fikk Brødrene Håland tett oppfølging. Som regnskapsfører for bedriften, bisto Christian Thomas med flytting av data, optimalisering av rutiner og å sette opp gode integrasjoner. Helge fikk også god innføring i Tripletex-systemet.

Og det har gitt resultater. I følge Helge har de fått en mer effektiv håndtering av regnskapet enn tidligere og bedriften sparer mye tid på blant annet fakturering. Timene som de ansatte fører blir automatisk koblet mot regnskapet.

– De ansatte kan enkelt gå inn og sjekke hva de har gjort og vi har en bedre intern oppfølging. Timene blir hyppigere rapportert, noe som gjør at faktureringen går bedre, og det er jo en fordel, forteller Helge.

Økt kontroll og oversikt

MDE Sigma bistår med support, bankavstemming, avskrivninger, lønn og årsoppgjør. Og er alltid tilgjengelig dersom det skulle dukke opp spørsmål.

– Regnskapsførerne hos oss har god teknisk forståelse. Da kan kundene ta kontakt uansett om de har faglige eller systemtekniske spørsmål, forklarer Kristina.

Helge bekrefter og sier det er lenge siden han har “mast” på på dem nå. Men det tar han som et godt tegn. 

Nå har jeg et system jeg stoler på, jeg har kontroll og bedre oversikt. Alt er enklere, og selv om jeg bare har ti minutter til rådighet kan jeg logge meg inn i Tripletex og fikse ting, uansett hvor jeg er.

Helge Håland

Lokal aktør som skaper arbeidsplasser

Transportselskap Brødrene Håland driver lokalt i Stavanger og Kristiansand. 

– Broren min etablerte selskapet i ‘91 da han begynte å kjøre lastebil og jeg ble med to år senere. Siden den gang har vi vokst gradvis, sten for sten som vi sier, forteller Helge.

Inne i sitt 32. år har bedriften 50 biler, 85 ansatte og en omsetning på 75 millioner kroner. De flytter varer for næringslivet og har en varierende kundemasse innenfor grossist, post og renovasjon.

Brødrene Håland byttet til Tripletex og MDE Sigma

– Det går ikke en dag uten at vi ser en Brødrene Håland-bil, smiler Christian. 

Han kjenner bedriften godt og legger kanskje ekstra godt merke til dem blant bilene som kjører forbi. Helge påpeker at det er bare fordi Christian ser ut på veien fra kontoret. Praten går lett mellom dem.

– Kjemi var faktisk en av grunnene til at vi byttet regnskapsbyrå, sier Helge.

Han er fornøyd med endringen og de positive resultatene som det nye byrået og regnskapsprogrammet har gitt bedriften.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.