View Ledger hjelper Bønder i byen

Fulgte gründerdrømmen

– Jeg har alltid hatt lyst til å drive for meg selv.

Portrettbilde av Kristoffer Pedersen
Kokken Kristoffer Pedersen driver Sjøhuset og Bønder i byen sammen med Tom Helge Djuphagen.

Det sier kokk og gründer Kristoffer Pedersen. Han driver den populære fiskerestauranten Sjøhuset, som ligger i hjertet av Kristiansand, og som er kjent for sin ferske, lokale fisk og skalldyr.

– Etter noen suksessrike år med Sjøhuset ble min kompanjong, Tom Helge Djuphagen, rastløs og sugen på å starte noe nytt. Ikke det at jeg var så vond å be heller, smiler han.

Sammen etablerte de Bønder i byen – en restaurant som serverer kortreist og norsk produsert kjøtt og grønnsaker.

– De to konseptene er jo vidt forskjellige, men de supplerer hverandre. Det de har til felles er fokuset på gode råvarer, forklarer Kristoffer.

Med tre restauranter totalt, hvor en Bønder i byen ligger på Grünerløkka i Oslo, er det stadig viktigere å ha god oversikt over økonomien.

Bruker ekstern regnskapsfører

Kristoffer forteller at de alltid har vært opptatt av å ha god kontroll på regnskapet. Etter en vurdering kom de frem til at å outsource regnskapsfører-rollen passet dem best.

– Det er jo en ganske stor post sånn sett, men vi kom frem til at det er vanskelig for en person å matche all kunnskapen til et byrå. Pluss at vi kunne blitt veldig sårbare ved sykdom og ferier, poengterer han.

Han forteller at Steinar i VIEW Ledger har vært en god støttespiller de siste årene, og er fin å lene seg på når det kommer til leiekontrakter, selskapsstruktur og finansiering.

Steinar i VIEW Ledger har vært med oss i møter med banken, og kan trykke på andre knapper enn oss. Med hans erfaring har vi fått et bredere perspektiv og opplever å stille sterkere enn vi hadde gjort alene.

– Vi gikk over til Tripletex da vi ble kunde hos VIEW Legder, og det har vært helt uproblematisks for oss. Selve bytte gikk smertefritt og VIEW førte over all data vi trengte, forteller Kristoffer.

VIEW Ledger hjelper deg å bytte regnskapsprogram.

Tripletex gjør ting enkelt

– Det mest utfordrende med å drive restauranter er jo svingningene i sesonger. Det er mye mer fart på sommeren, enn i januar og februar. Ikke bare blir det vanskelig å holde en fornuftig stab gjennom hele året, men det gjør det krevende å ha en forutsigbar omsetning, sier Kristoffer.

For å ha kontroll på økonomien må bedriftsledere ha et system som legger til rette for forenkling og god oversikt. I en travel hverdag, og uten mye forhåndskunnskaper om regnskap, er det viktig at oppgaver tar kort tid å utføre.

Rettene til både Sjøhuset og Bønder i byen lages av dyktige kokker og er basert på gode råvarer. Foto: Bønder i byen.

– For oss er Tripletex helt topp, det er et veldig intuitivt system som dekker alle våre behov. Jeg er for det meste inne i systemet for å fakturere og godkjenne regninger, sier Kristoffer.

Han forteller videre at bransjen merker at det siste året har vært preget av høye renter og inflasjon – det fører til at mange har kuttet ned på goder om restaurantbesøk. Med kontroll på regnskapet, er det enklere å ta høyde for det videre.

– Når jeg logger meg på Tripletex, får jeg en nyttig oversikt over hvordan stoda er økonomisk – enten det handler om historikk eller dagens tall.

Bytte regnskapsprogram? Nå får du hjelp med å flytte til Tripletex – helt gratis

Glade gjester gir meg så mye

Når vi spør hva som er det morsomste med å drive restaurant er Kristoffer kjapt ute med å svare.

– Det å servere god mat, god drikke og se de glade gjestene er jo helt fantastisk! Det gir meg mye glede.

– Også er det jo så gøy å lage mat! Min mor var veldig flink til dette, så det var nok der jeg plukket opp interessen. Pluss at jeg ikke var så interessert i skolen, så yrkesfag passet meg veldig bra.

– Jeg føler meg privilegert som får jobbe med en så fin gjeng, som har kjent hverandre lenge. Vi har lite gjennomtrekk av nøkkelpersonell, og vår kjøkkensjef på Sjøhuset for eksempel har vært hos oss i ti år nå. Det er gøy at folk trives og at vi kan lykkes sammen, avslutter han.

Grunderne bak Bønder i byen outsourcet regnskapsfører-rollen.
Kristoffer Pedersen og Tom Helge Djuphagen er gründerne bak Bønder i byen, og har også drevet Sjøhuset sammen. Foto: Bønder i byen.

Artikkelen er skrevet av VIEW Ledger.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.