JE-Bygg samarbeider med Fryd Regnskap.

– Det er jo imponerende hva de gjør, og det pågangsmotet de har! Å investere i eiendom krever egenkapital. Gjennom byggefirmaet skaper de seg en buffer og god likviditet til å betjene lånene, sier Simen Bydal i Fryd Regnskap.

Siden 2022 har han, som regnskapsfører for JE-Bygg, fulgt nøye med på utviklingen til det Sandefjord-baserte byggefirmaet, som samme år ble startet av Joakim Olsen og Espen Bast Sørdal.

JE-Bygg utfører nybygg, vedlikehold og våtrom, og har allerede vokst til å inkludere seks ansatte. Duoen hviler ikke på sine laurbær, og ved siden av byggefirmaet driver de altså et eiendomsfirma – og en iskiosk.

– Vi liker å utforske nye muligheter og bransjer, og ta litt sats, smiler daglig leder, Joakim.

Simen lar seg imponere over hva Joakim og Espen får til.

– Jeg mener jo at iskiosken de startet opp i sommer understreker hvilket pågangsmot og guts disse gutta har, sier han.

Kontroll på prosjektregnskapet

For å holde oversikt over lønnsomheten i prosjektene, bruker JE-Bygg regnskapsprogrammet Tripletex som et styringsverktøy, i kombinasjon med egne kalkuleringer.

– Tripletex er ryddig og oversiktlig. Jeg får opp detaljer i prosjektregnskapet og har oversikt over alle tall. Med en gang jeg logger meg inn i systemet ser jeg inngående og utgående saldo, sier Joakim.

Han går jevnlig gjennom bilagsmottaket, og bruker kommentarfunksjonen hyppig. Det gjør at Simen har nødvendig informasjon for å bokføre fakturaene korrekt.

– Ideelt sett er leverandørfakturaer godt merket, men sånn er det ikke alltid. Derfor legger jeg inn en kommentar om hvilke prosjekter de ulike fakturaene skal føres på, så slipper Simen å spørre.

En gang i måneden går han gjennom timene som de ansatte fører med appen.

– Jeg går igjennom og godkjenner det som ligger inne før alt sendes til lønn, kjøregodtgjørelse og utlegg kommer automatisk med. Tripletex er veldig smidig, spesielt når vi har regnskapsfører som følger opp, sier Joakim.

JE-Bygg er så fornøyd med samarbeidet med Fryd Regnskap at de inviterte dem ut på middag

Et problemfritt samarbeid

Fryd Regnskap, som drives av Eirik Aleksander Solvi og Simen Bydal, bruker Tik Tok-kanalen Regnskapsforeren (med over 25 000 følgere) aktivt i markedsføringen sin. Og det var nettopp der JE Bygg la merke til regnskapsbyrået, før de inngikk et samarbeid.

Partene har stort sett et “avstandsforhold”, men Tripletex sørger for å gi dem en effektiv arbeidsflyt.

– Systemet gjør kommunikasjonen enklere og sørger for at vi får en god arbeidsfordeling, forklarer Simen.

JE Bygg er såpass fornøyd med samarbeidet, at de inviterte Fryd Regnskap på middag.

– Det er fint å ha en relasjon når man samarbeider så tett som vi gjør. Da er det hyggelig å møte hverandre og snakke om andre ting enn regnskap også, forklarer Joakim.

Ambisjonene er på plass og JE-Bygg skal fortsette å bygge selskapet jevnt og trutt, samtidig som de investerer i eiendom ved siden av.

– Vi har flere prosjekter på gang, og er blant annet i ferd med å sluttføre totalrenovering av en bolig, et våtrom og en del mindre jobber. Her er det full aktivitet, smiler han.

Skrevet av Linda Åsvold

Digital innholdsprodusent i Tripletex

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.