Seks ansatte fra iRegnskap samlet i en sofa.

iRegnskap har en visjon om å effektivisere regnskap og utnytte moderne skybaserte regnskapssystemer til det fulle. Da de ble utfordret til å flytte alle kundene sine over til Tripletex årsoppgjør, tok de utfordringen på strak arm.

– Det er en litt crazy satsing, men vi har følt oss trygge i hele prosessen, sier Arild Rogne. Han er daglig leder og statsautorisert regnskapsfører i iRegnskap.

Arild Rogne i iRegnskap smiler til kamera. Bedriften har hatt god vekst de siste årene. Se hvordan de effektiviserer årsoppgjøret.
God vekst siste årene: – Vi har gått fra seks ansatte til over tjue på relativt kort tid, sier daglig leder Arild Rogne. Byrået iRegnskap fortsetter å vokse og har flere nyansatte på vei inn.

Effektiviserer arbeidet

Av iRegnskap sine tyve ansatte er de fleste statsautoriserte regnskapsførere. Blant dem er Margareth Rødland Gjøsund, som har mange års erfaring med skattemelding og årsoppgjør.

Hun forklarer at arbeidet med årsoppgjøret tidligere har vært en tidkrevende og kontrollkrevende prosess, da det har vært mye å kryssjekke gjennom i de ulike RF-skjemaene.

– Med over 550 kunder blir det mye jobb. De som har vært innom et årsoppgjørssystem kjenner til det. Og vet at når man må krysse av “nei” på veldig mange felt, må man ha tunga rett i munn for å klikke “ja” på det ene viktige feltet.

Nå kan hun fortelle at jobben med årsoppgjøret har blitt kraftig effektivisert med Tripletex årsoppgjør, som er tilpasset den nye skattemeldingen.

Automatisering har vært en viktig del av utviklingen av årsoppgjørsmodulen. I Tripletex får du derfor kun opp det som er relevant for hver enkelt bedrift. Dermed vil et lite snekkerfirma med 5 ansatte ikke få like mye data inn i årsoppgjøret som et rederi med 1000 ansatte.

– Det var litt uvant i starten med den temabaserte prosessen, men jeg ble fort vant til det, og ser at tallene blir riktige. Den veiviser-tankegangen som Tripletex har, med grunndata og autofix, er en vesentlig forenkling av hele skatteoppgjøret.

Les også: Hvordan skal du jobbe med årsoppgjør og lønn i fremtiden?

En uventet effekt

Tidligere når iRegnskap jobbet med årsoppgjør, måtte dataen flyttes mellom Tripletex og det eksterne årsoppgjørsprogrammet. En prosess som krevde mye manuelt arbeid.

Med Tripletex samles alt i ett system. Du får blant annet regnskap, lønn, faktura, timeføring og årsoppgjør på ett sted.

– Nå ligger alt av tall og data i Tripletex. Om vi finner en feil, kan vi korrigere bilaget fra årsoppgjørsmodulen og trykke oppdater. Det fungerer helt utmerket og tallene blir korrekte, smiler Margareth.

Portrettbilde av Margareth, smiler til kamera. Hun er glad for å effektivisere årsoppgjøret.
Ekspert: Margareth Rødland Gjøsund har lang erfaring med årsoppgjør og skattemelding.

– Når vi kan jobbe på denne måten blir det enklere å håndtere for flere i et byrå. Det er en effektivisering i forhold til hva det har vært. En helt ny verden faktisk!

Til nå har iRegnskap hatt fire årsoppgjørseksperter i byrået. Arbeidsmengden har derfor vært stor i perioden frem til årsregnskapet skal ferdigstilles.

– At denne jobben nå kan fordeles på flere, er nok en av de viktigste effektene, som vi ikke tenkte over på forhånd, bekrefter Arild.

For å lette på arbeidsmengden fremover, er derfor Margareth allerede i gang med å lære opp en medarbeider til å gjøre årsoppgjør i Tripletex.

– Hun og de andre som er tettest på årsoppgjør vil nok ha litt lavere skuldre i tiden fremover, sier Arild.

Utfordrer tankegangen

Etter at iRegnskap flyttet over alle kundene til Tripletex Årsoppgjør har det kun kommet inn én henvendelse.

– Vedkommende var mest nysgjerrig. Så jeg forklarte hva det var, og at dette uten tvil blir den billigste løsningen for kunden i fremtiden, sier Margareth.

– Ikke bare effektiviserer dette vårt arbeid, men det er en stor fordel for våre kunder å ha alt i ett system. De får bedre kjennskap til sitt eget regnskap, som er løpende oppdatert.

iRegnskap har omfavnet teknologien og mulighetene det gir. Arild tror satsingen rundt Tripletex årsoppgjør kan utfordre tankegangen til en del byråer.

– Men for oss betyr det at vi kan jobbe mer effektivt. Vi har nettopp ansatt fire nye som er på vei inn, og det kan vi gjøre fordi vi ser at vi kan ta på flere kunder. Siden vi benytter oss av automatiseringen i Tripletex og jobber såpass effektivt, kan vi også tilby kundene våre en lavere pris enn mange andre. Bare siden nyttår har vi fått over 100 nye kunder, og vi har ambisjoner om å få mange flere, sier han.

Les også: Gode partnere bidrar til naturlig vekst

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.