Aragorn Appelbom i CB Partner

Det yrer av aktivitet på små og store byggeplasser over hele landet. Å skaffe nok kvalifisert arbeidskraft har etter hvert blitt et håndverk i seg selv. I CB Partner Group har de spesialisert seg på arbeidskraft for bygg, anlegg og industri.

Nå har de satt søkelyset på hvordan de selv jobber. Det er nemlig langt fra alle ansatte i CB Partner Group som håndterer hammer eller sag til hverdags. De er likevel avhengig av riktig verktøy for å få jobben gjort.

Spiller på lag

For å effektivisere regnskap, timeføring og lønnsutbetaling har de tatt i bruk løsninger som legger til rette for at bedriften skal spare både tid og penger.

– Dette er moderne skytjenester som har mye tidsbesparende funksjonalitet. For eksempel har vi spart mye verdifull tid på håndteringen av fakturaer, forteller Aragorn Appelbom, som leder CB Partner Oslo vest.

Tjenestene det er snakk om er de norskutviklede skytjenestene Tripletex og RecMan.

Aragorn forklarer hvordan de benytter løsningene for å jobbe smartere og mer effektivt.

– Tripletex er et komplett økonomisystem som gir oss bedre innsikt og kontroll over eget regnskap. I kombinasjon med bemannings- og rekrutteringssystemet RecMan har vi fått et komplett verktøy for alt fra registrering av prosjekter og personell, til timeregistrering, fakturering og lønnsutbetaling, forteller Aragorn.

Les også: Må du ha regnskapsfører?

Koblingen mellom systemene gjør det mulig for CB Partner å enkelt overføre lønns- og fakturadata fra RecMan til lønn og regnskap i Tripletex. Samtidig slipper de unna både mellomlagring på ulike datamaskiner og tidkrevende dobbeltregistrering.

Raskere og mer lønnsomt

– Når vi gjør dette er det jo fordi vi håper å se en effekt på bunnlinja, forteller Tobias Appelbom, daglig leder i CB Partner Group. – Samtidig har det gjort jobben enklere for både meg selv, daglig ledere på avdelingene, og lønningsansvarlig.

Vi slipper å ta ham på ordet. Både daglig leder i Tromsø; Ronny Lilleng, daglig leder i Helgeland; Øyvind Jetne og daglig leder Henrik Olsen i Harstad stemmer i: – Nå har vi fått bedre oversikt over økonomien, og spesielt kostnadssiden. I tillegg har vi redusert kostnadene til regnskapsfører.

– Koblingen mot Tripletex er blant de beste og enkleste koblingene vi har laget, forteller Lars Vegard Flo i RecMan. Han forklarer at ved å benytte et API som følger åpne standarder, kan de føre over faktura, kreditnota, lønn og ansattdata uten at kundene må laste ned en fil fra RecMan for deretter å måtte laste denne opp i Tripletex.

– Dette gjør prosessen med å føre over data til lønn og regnskap enklere, kjappere og sikrere. Vi hadde et felles mål når vi startet arbeidet med denne koblingen, og det var at det for våre felles kunder ikke skulle føles ut som man sitter i to forskjellige systemer, men at man sitter i en felles løsning, sier Lars Vegard.

Tar mer ansvar

Aragorn kan også fortelle at Tripletex har gjort det enklere å involvere seg i regnskapsarbeidet: – Det er blitt enkelt for en som ikke har mye regnskapserfaring å ha kontroll på bilag og bilagsføring. Dette er noe jeg i større og større grad tar hånd om selv, i stedet for å kjøpe den tjenesten.

I tillegg har de redusert mengden dobbeltarbeid, og sparer tid både på leverandørfakturaer og overføring av lønnsgrunnlag. Siden RecMan og Tripletex er koblet sammen gjennom API, er det heller ikke nødvendig å bruke tid på å laste ned eller opp filer for å holde systemene synkronisert.

– Denne måten å jobbe på er fremdeles ny for oss, men vi ser allerede at det har hatt en effekt, sier Tobias, som ikke nøler med å anbefale både Tripletex og RecMan til andre bedrifter.

Les også: Du får ikke automatisert tillit

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.