Rett person til rett jobb

I Asker og Bærum Vaktmesterkompani har de tatt hånd om bygg, veier, parkeringshus, busker og trær siden 1999. Nå forbereder de seg selv og kundene sine til vinteren, for å sikre at alle trygt kommer seg dit de skal, på tross av snøfall og holke. 

I likhet med de som benytter vaktmesterkompaniets tjenester for å spare tid eller for å sikre at jobben gjøres riktig, har også bedriften selv sørget for å alliere seg med fagfolk. Etter å ha vokst til over 40 ansatte og 36 millioner i omsetning ble det nødvendig å vie oppmerksomhet til selskapets interne verktøy og rutiner. Da slo Ørnulv Øyen i Asker og Bærum Vaktmesterkompani på tråden til regnskapsføreren.

– De ønsket seg bedre innsikt og kontroll, og ville gjerne bort ifra de tradisjonelle bilagspermene som tok mer og mer plass i takt med selskapets vekst. Sammen analyserte vi behovene deres og fant ut at de trengte et system som kunne gi bedre oversikt over økonomien i de forskjellige underavdelingene. I tillegg måtte det forenkle rapporteringen til styret ved at styreleder og styremedlemmer kunne få direkte tilgang til regnskapstallene, forklarer regnskapsfører Phi Hong, daglig leder i Accounting 4 You.

Nytt og intuitivt system

Han foreslo å bytte regnskapssystem fra Mamut til Tripletex. Slik kunne de kvitte seg med både bilagspermer og serveren på kontoret, samtidig som regnskapet ble lettere tilgjengelig for alle som trengte det.

– Phi introduserte oss for Tripletex, noe vi er veldig glad for. Det er noe av det beste jeg har brukt av jobbrelaterte systemer, så jeg har takket ham flere ganger, forteller Øyen lattermildt.

Han forteller at de opplevde overgangen fra ett system til et annet som enkel:

– Reisen inn i Tripletex var utrolig enkel. Det er så intuitivt å bruke, så det var bare å stikke nesa inn der også var det lett å komme i gang. Å bruke en skyløsning passer oss mye bedre enn å ha det stengt inne på en server på kontoret. Nå er alt lett tilgjengelig, fortsetter han.


– Å bruke en skyløsning passer oss mye bedre enn å ha det stengt inne på en server på kontoret. Nå er alt lett tilgjengelig.


Les også: Moderniserte økonomiavdelingen fra hjemmekontoret

Mange på flyttefot

Nå har Accounting 4 You flyttet nesten alle sine 160 klienter til Tripletex. Forklaringen er enkel, ifølge Hong:

– Tripletex gjør det mulig for våre seks ansatte å betjene langt flere kunder enn det som hadde vært mulig på «gamlemåten». Og det uten å gå på bekostning av verken kvalitet eller kundeservice. Dette gjør at vi i dag har kapasitet til å hjelpe nye kunder med regnskap og rådgivning, forteller han. 

Han forklarer at kundene setter pris på tilgjengeligheten og brukervennligheten som løsningen byr på. Men legger imidlertid ikke skjul på at et slikt systembytte ofte krever at kunden legger om enkelte rutiner og vaner. 

Tar mer ansvar

– Vi forbereder alltid kunden på at man ikke kan ta i bruk ny teknologi uten å gi slipp på de gamle vanene. Med riktig opplæring og tett oppfølging opplever likevel de fleste at overgangen er mindre krevende enn fryktet. Og at de i tillegg får mer effektive rutiner og bedre oversikt med på kjøpet.


– Mange opplever at overgangen er mindre krevende enn fryktet, og angrer på at de ikke byttet tidligere.


– Noe som er gledelig er at kundene tar mer ansvar for sitt eget regnskap etter et slikt bytte. Det betyr ikke at vi mister arbeid som regnskapsførere, men oppgavene kan bli litt annerledes. For eksempel er det større behov for kontroll og rådgivning, sier Hong. Han understreker at arbeidet ikke bare er flyttet, men at mange av oppgavene løses mer effektivt i det nye systemet.

Les også: Håndverk som imponerer

– For eksempel har vi flere store kunder som hadde en fulltidsressurs på regnskap tidligere, det trenger de ikke nå som de bruker Tripletex. Vi har også fått tilbakemelding fra kunder om at de har lavere kostnader til regnskap med Accounting 4 og Tripletex sammenlignet med tidligere.

Tidsaktuell tilgjengelighet

I 2020 har mange bedrifter virkelig fått bryne seg på hjemmekontor og avstandssamarbeid. Noe som kan by på utfordringer hvis man er avhengig av å være på kontoret for å få tilgang til viktige arbeidsverktøy, eller hvis det er krevende å dele tilganger og informasjon med personer man skal samarbeide med. 

– Å slippe å tenke på dette har nok vært en lettelse for mange kunder den siste tiden. Muligheten til å logge på Tripletex uansett hvor de er, at de enkelt kan fakturere, betale, eller gi tilgang til revisor har i alle fall gitt én bekymring mindre, mener Hong.


– Jeg er veldig glad i Tripletex, veldig glad i Tripletex!

Ørnulv Øyen


Se videoen med Ørnulv og Asker og Bærum Vaktmesterkompani:

Les også: Har vokst fra to til 70 ansatte på to år

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.