Alle bedrifter opplever at kunder ikke betaler fakturaen i tide. Tidligere var innfordringen en krevende og ofte lang prosess. – Det er det slutt på med samarbeidet mellom Kravia og Tripletex, sier Haakon Kristian Våge Støyle, systemansvarlig i Tandem AS.

– I dette samarbeidet leverer Kravia innfordringstjenester integrert med det skybaserte økonomisystemet Tripletex. Det gir automatisert og sømløs oppfølging av forfalte fakturaer inkludert inkasso, hvor Kravia gir fortløpende informasjon tilbake til økonomisystemet. Informasjonen går begge veier, forklarer Støyle. Dette betyr at alle involverte til enhver tid blir oppdatert i Tripletex. I tillegg har Kravia en egenutviklet kundeweb som gir ytterligere informasjon som et tilpasset arbeidsverktøy for regnskapsfører.

En enklere hverdag

– Kravia+Tripletex gjør hverdagen enklere for oss i Tandem og våre regnskapsførere. En perfekt løsning for de aller fleste norske bedrifter, mener Støyle. Med Kravia får bedriften full oversikt over forfalte fakturaer fra alle sine kunder i én og samme portal. Det samme gjelder den enkelte saksbehandler. Det er mulig å ta en pause og stoppe saker, og hoppe videre til Kravia sin kundeweb for å finne ytterligere informasjon.

Det er slutt på å ta ut PDF-faktura fra økonomisystemene for å sende den via e-post og videre til manuell oppfølging. Nå er det mulig å sette i gang innfordringen fra Tripletex eller fra kundeportalen til Kravia. Bokføringsbilag sendes automatisk til Tripletex når fakturaen er betalt.

– Kundereskontroen er til enhver tid oppdatert uten manuell oppfølging fra Tandems side, presiserer Støyle.

Enklere oppfølging av forfalte fakturaer

Informasjon i sanntid

Kravia og Tripletex sørger for at Tandem og kundene deres sitter på akkurat samme informasjon, noe som gjør at kunden selv har mulighet til å sette i gang innfordringsprosessen.

Når Kravia har sendt ut inkassovarsel eller sms-varsel, ser både saksbehandler hos Tandem og kunden dette i sanntid. Ved å bruke Kravia sin løsning, kan Tandem og kunden heller bruke tiden på å diskutere hvordan de kan skape bedre lønnsomhet. – Har vi noen spørsmål knyttet til inkassoprosessen, kan både Tandem og kunden bruke chat-funksjonaliteten til Kravia. Vi får dermed svar der og da, og slipper å vente på å motta en e-post én eller flere dager senere.

Flere muligheter

I tillegg til fakturering og regnskap kan Tripletex brukes til reiseregninger, prosjektstyring og timeføring. En stor fordel er at Tripletex har et åpent API, som betyr at andre systemer kan integreres mot økonomisystemet. Kravia la merke til denne muligheten, og laget den første helautomatiserte løsningen for inkassobransjen.

– Tandem ønsker alle løsninger som kan forenkle og effektivisere prosesser velkommen. Vi vil mye heller bruke kompetansen vår på å gi gode råd til kundene våre. Et av disse rådene er å ta i bruk Kravia.

Haakon Kristian Våge Støyle, systemansvarlig i Tandem AS.
Skrevet av Kravia
Skrevet av Kravia

Vår integrasjonspartner Kravia sørger for oppfølging av forfalte krav – samt automatisert bokføring/bokføringsforslag tilbake i Tripletex.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Andre relevante artikler

Ta skattegrep før nyttår og styr unna økt utbytteskatt

Innlegget er skrevet av Trygg-Økonomi ASTrygg-Økonomi betjener små og mellomstore kunder i de fleste bransjer og har kontor sentralt i Tromsdalen. Ønsker du en ryddig og oversiktlig økonomi i din…

Les mer

Derfor bør du bruke en password manager

I løpet av en helt vanlig dag logger vi på mange forskjellige kontoer og plattformer, både i løpet av arbeidstiden og privat. Flere undersøkelser viser at gjennomsnittspersonen har rundt 100-150…

Les mer

Bytte lønnssystem – dette sier regnskapsbyrået om Tripletex lønn

For mange er lønnssystemet de bruker i dag i ferd med å gå ut på dato. Men likevel er det en del som kvier seg for å bytte lønnssystem. Vi…

Les mer