Dere får 100 000 kroner om dere gjør dette, sier Einar Meisfjord. 

Året er 2002. Einar er daglig leder i Techno Consult Møre, nå NorConsult, og snakker til sønn og (fremtidig) Tripletex-gründer Are Meisfjord.

10 år tidligere studerte Are ved NTNU og hadde sommerjobb i farens bedrift. Der utviklet han et enkelt dos-basert timeregistreringssystem for Techno Consult. 

Nå ønsker altså Einar, aka Gudfaren, å utvide systemet, og tilbyr Are 100 000 kroner for å starte på jobben. Med et slikt tilbud på bordet begynner gründer-spiren å vokse.

Tripletex blir født i skyen

Are får med seg Morten Ekanger, som han kjenner fra studier og jobb, til å utvikle et prosjektstyringsverktøy – som et hobbyprosjekt ved siden av jobb.

Selv om utgangspunktet var dos-basert, var vi aldri i tvil om at dette måtte gjøres skybasert, sier Morten.

Etter hvert legger de til flere funksjoner som faktura og regnskap. Målet er å gjøre hverdagen enklere for bedriftseiere, og samle mest mulig på ett sted.

Gründertilværelsen

I 2006 hanker Morten inn sin sparringspartner og kone, Lise Ekanger, som selger og medgründer. Hun har naturlig nok vært tett på selskapet siden etableringen og er selskapets første ansatte.

– Are og Morten jobbet jo i et annet selskap, så jeg ble sittende mye alene. Det passer utrolig dårlig for en som liker å være sammen med mye mennesker! Heldigvis fikk jeg bli en del av Tekna sitt gründermiljø og kunne sitte der sammen med andre startups. Det ga meg masse energi, sier Lise.

– Samtidig ble det satt spørsmålstegn rundt hvorfor vi skulle lage regnskapssystem – for det fantes det jo så mye av. Men vi mente vi hadde et mye bedre produkt, og det viste seg jo å være ganske smart å satse på det, smiler hun.

Lise Ekanger, produktsjef i Tripletex
Lise Ekanger, gründer og produktsjef i Tripletex.

Etter hvert som gründertilværelsen tar mer plass, ønsker Are og Morten å redusere konsulentstillingene sine for å få mer tid til Tripletex.

– Vi gruet oss til å spørre arbeidsgiver! Men så kom beskjeden om at selskapet vi jobbet i skulle kvitte seg med alle konsulenter, på grunn av dårligere tider. Da måtte vi ta valget; søke nye jobber eller satse 100 % på Tripletex, forklarer Are.

Med en omsetning på litt over 600 000 kroner og tre ansatte, jobber trioen på spreng for å gå det til å gå rundt. De kombinerer familieliv med jobbing hjemmefra og opptil 250 arbeidstimer pr måned. I tillegg står serveren til Tripletex på gjesterommet hjemme hos Morten og Lise – det skaper til tider hodebry:

En ekte bedrift

– Det har vært en utrolig reise både i form av kunder og folk vi har fått med på Tripletex-laget, sier Hege Oustad, daglig leder i Tripletex.

Da hun blir med som medgründer i 2009 har selskapet ca 300 kunder. Veksten er god, hun kjenner gründerne godt og ser at produktet er levedyktig. 

Da var det bare å ta sats, si opp den trygge jobben og hoppe inn i noe usikkert, men veldig spennende, sier hun. 

Først når Tripletex flytter inn i freshe lokaler i Akersgata, med 12 ansatte i 2012, får de følelsen av å være en ekte bedrift. – Her kunne vi til og med ta imot kunder, sier Hege.

Samme år blir de kåret til Gaselle for første gang.

– Å bli Gaselle ble et stempel på at vi klarte å levere vekst og tjene penger. Det var en fin trygghet å ta med seg når vi skulle selge Tripletex videre, sier Hege.

En gasellebedrift er en samling av Norges raskest voksende bedrifter i ett gitt år. Det er flere kriterier for å bli definert som en gaselle, et av de er å ha minst doblet omsetningen over fire år. Siden 2003 har Dagens Næringsliv kåret Årets gaselle.

Tre av fire gründere jobber fremdeles i Tripletex: Hege Oustad, Are Meisfjord og Lise Ekanger.

Vendepunktet

Tripletex vokser mellom 35 % og 100 % hvert eneste år, helt fra oppstart. Men den største endringen skjer etter 2014.

Hege forklarer at de har jobbet hardt og lenge for å overbevise regnskapsførerne om at det er trygt å oppbevare data i skyen, istedenfor lokalt på egen maskin. 

Men det er revisorene som viser seg å bli vendepunktet. 

Revisorene turte nok å ta litt mer sats, og de anbefalte Tripletex videre til regnskapsførere. Samtidig var det en del lover og regler som hjalp oss i riktig retning, forklarer hun.

I 2015 omsetter Tripletex for 52 millioner kroner og har en omsetningsvekst på hele 60 %. 

– Det som er morsomt er jo at veksten bare fortsetter, sier Hege.

Marked vokser

Julie Wium Lie blir ansatt som markedssjef i 2018 og får ansvar for markedsavdelingen med én ansatt. På dette tidspunktet er Tripletex en del av Visma og har 20 000 kunder og totalt 80 ansatte.

– Jeg kom inn i et Tripletex i full fart. Selv om vi ikke hadde så mye midler til markedsføring det første året, så fikk vi være kreative med de midlene vi hadde, og fikk raskt en god utvikling, sier Julie.

I 2022 har avdelingen, som nå heter Marked og forretningsutvikling, vokst til 23 medarbeidere, og har ambisjoner om bli 28 i løpet av året. 

Det har vært, og er, en veldig kul og heftig vekstreise å få lov til å være med på, sier Julie.

– I tillegg til at vi har et fantastisk produkt og en fantastisk salgsavdeling, så tror jeg at en av grunnene til å at vi vokser så raskt som vi gjør, er at vi har fått lov til å bruke penger på markedsføring, fortsetter hun.

Det må da finnes en enklere måte å gjøre det på

Gjennom 20 år har Tripletex jobbet for å gjøre ting enklere. Det begynte som et prosjektstyringsverktøy i 2002, og siden den gang har det blitt lagt til moduler som regnskap, faktura, reiseregning og lager og logistikk – for å nevne noe. 

I 2022 har Tripletex vokst til 300 ansatte, med over 76 000 kunder og mer enn 300 000 brukere. Og med en årlig vekst som ligger stabilt mellom 40 % og 50 % øker disse tallene jevnt. 

Målet er fremdeles å forenkle tilværelsen for bedrifter. Derfor samarbeider vi med landets beste regnskapsførere og har hundretalls av integrasjoner. 

Vi jobber hver dag for å ha verdens beste arbeidsplass – Livet i Tripletex kan du lese mer om her.

Skrevet av Linda Åsvold

Digital innholdsprodusent i Tripletex

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.