Agro Økonomi legges ned. Anbefalinger fra regnskapsfører.

Etter å ha vært en del av Tripletex siden 2016 ble det i fjor besluttet at Agro Økonomi og Tripletex skulle forene sine styrker. Det for å sikre høyest mulig nivå på produktene ut til kundene.

Et skybasert system gir spesielt god verdi når det kommer til løpende utvikling og vedlikehold, som når det kommer endringer fra Skatteetaten og myndigheter.

Forberedt på endringene

Et av regnskapsbyråene som har blitt berørt av endringene, er Wærp Regnskap. De har ca 270 kunder, hvor omtrent halvparten av kundemassen er innenfor landbruk. Den andre halvparten er innenfor blant annet bygg og anlegg, restaurant og eiendom.

For å være godt rustet til å møte endringene, og å flytte sine kunder fra Agro til Tripletex, valgte byrået å bli sertifisert Tripletex-partner i 2022.

– Vi valgte å bruke tid på intern kursing og å lære oss systemet godt. Det gjorde at vi var godt forberedt før vi skulle hjelpe kundene med å bytte system, sier Jan Jenvild, daglig leder i Wærp Regnskap.

Stor andel av kundene på plass

I løpet av 2023 skal godt over halvparten av kundene til Wærp Regnskap flyttes over til Tripletex.

Allerede på nyåret ble ca 50 kunder flyttet over. Disse kundene er stort sett AS innenfor vanlig næring.

– Siden Agro ikke vil ha mulighet til årsoppgjør for AS for regnskapsåret 2023, var det veldig praktisk og et fint tidspunkt for å flytte disse selskapene over nå, forklarer Jan.

Les også: Hvordan skal du jobbe med årsoppgjør og lønn i fremtiden?

– Ellers har vi planer om å flytte over ENK utover i året. Og så flytter vi til slutt over landbrukskundene i starten av 2024.

Fornøyde kunder

Jan sier tilbakemeldingene har vært stort sett positive så langt. Og mange setter pris på at de sparer mye tid og får bedre kontroll på økonomien. En av kundene som har fått lettet sin arbeidshverdag er Vegard Haug, daglig leder i Anlegg og Klimateknikk AS.

– Den nye løsningen har gjort min arbeidshverdag mye enklere. Jeg bruker nå mindre tid på regnskap samtidig som jeg aldri før har hatt så god oversikt.

Vegard Haug

Særlig bankintegrasjonen trekkes frem. Den sørger for at regninger og lønn kan betales direkte fra regnskapsprogrammet og gir automatisk bankavstemming på daglig eller ukentlig basis.

– Før leverte jeg bilag på papir til regnskapsfører seks ganger i året. Det tok meg mye tid å betale alle regninger manuelt i nettbanken først. Nå trenger jeg aldri lenger skrive et KID-nummer i nettbanken! Jeg bare godkjenner i Tripletex før utbetaling, sier Vegard.

– Purringer trenger jeg heller ikke tenke på ettersom det håndteres automatisk av systemet.

Flyttet fra Agro: Wærp Regnskap og Anlegg og Klimateknikk AS har spart mye tid på å ta i bruk Tripletex.
Sparer tid: Jan Jenvild t.v. og Vegard Haug til høyre. Med Tripletex får de mer tid til flere kunder.

Vinn vinn situasjon

I følge Jan er det også mange kunder som roser Tripletex-appen, fordi den gjør det enkelt å utføre oppgaver på farten.

– Timeføring, kvitteringer og utlegg håndteres av appen som er direkte integrert med systemet. Så fort jeg har tatt et bilde av en kvittering kan jeg kaste den! Og mine egne faktura kan jeg skrive hvor som helst og når som helst så lenge det er internettdekning, sier Vegard og fortsetter.

– Tripletex sparer både meg om min regnskapsfører for mye tid – det er en vinn vinn situasjon.

Vegard Haug

Tiden kan benyttes til å håndtere flere kunder og øke inntjeningen – både for Wærp Regnskap og Anlegg og Klimateknikk AS.

Verdifull investering

Å flytte kunder fra Agro til Tripletex kan gjøres ved å bruke en “konverteringsknapp” som ligger i Agro. Den overfører alt av kunde- og leverandørregister, kontoplan, fakturahistorikk, prosjekt, avdelinger, historiske månedssaldo på kontonivå og åpningsbalanse på ønsket startdato i Tripletex.

– Selve overføringen har som regel ikke tatt mer enn 10 minutter. Av og til dukker det opp ting som gjør at prosessen tar lengre tid, men det har support løst veldig fint.

Jan Jenvild

Han legger ikke skjul på at det var mange ulike meninger om overgangen fra Agro til Tripletex.

– Men når vi så den komme, posisjonerte vi oss deretter. Og det behovet jeg nå er glad for at vi kan dekke, er at vi kan Tripletex. Det er som regel det første nye kunder spør om.

Jan anbefaler byråer å ta seg tid til å forberede kundene på migreringen.

– Vi lagde en felles informasjonsflyt som vi sendte ut til alle kundene våre. Noen av de større kundene har vi også tatt et møte med, slik at de allerede er i gang med Tripletex når de går ut av døra. Det er verdt investeringen, for da unngår du mange henvendelser på sikt.

– Jeg er overrasket over hvor bra Tripletex er, og tilgangen på support. Det vil jo alltid dukke opp saker, men jeg har enda til gode å finne en sak som ikke lar seg løse, sier han.

Innen regnskapsåret 2024 vil Tripletex være tilpasset primærnæringen, og vil derfor passe alle kunder som i dag bruker Agro Økonomi. Noe av funksjonaliteten som vil være på plass inkluderer landbrukskontoplan, landbrukets dataflyt og årsoppgjør. Les mer her, og se svar på de vanligste spørsmålene om overgangen fra Agro til Tripletex.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.