Skjermbilde av Tripletex. Vindu: opprett ny kunde

Denne artikkelen er skrevet av Åge Muren i regnskapsbyrået Progressum.

Portrett av Åge Muren. Han har god erfaring med å bytte fra Mamut til Tripletex.
Åge Muren har god erfaring med å bytte fra Mamut til Tripletex.

Sommeren 2007 startet jeg min egen konsulentvirksomhet. Som utdannet siviløkonom, og med omfattende erfaring som økonomisjef, bestemte jeg meg for å føre regnskapet selv. Valget falt på Mamut, som fremsto som et velutviklet og moderne økonomisystem.

Jeg gikk over til Tripletex i januar 2023, etter 16 gode år i Mamut. Da hadde jeg brukt Tripletex lønn siden 2020, og skjønte det ville bli langt billigere å bruke systemet i sin helhet. På dette tidspunktet hadde Mamut begrenset funksjonalitet og manglende utvikling.

Under deler jeg mine erfaringer om denne overgangen, og hvorfor jeg mener du også burde ta steget over til Tripletex.

Gode grunner til å bytte til Tripletex

Det er ikke vanskelig å finne mange gode argumenter for hvorfor Tripletex kan være et meget godt valg av økonomisystem.

Ved et bytte fra Mamut til Tripletex, vil man blant annet oppnå følgende betydelige forbedringer:

 • Skybasert økonomisystem. Det innebærer blant annet at Tripletex er tilgjengelig fra hvor som helst og når som helst, for alle brukere.
 • Optimal fordeling av arbeidsoppgaver i Tripletex mellom regnskapsfører og kunde. Det innebærer at du kan outsource akkurat de arbeidsoppgavene du ønsker til din regnskapsfører og gjøre resten selv. Dette kan også gi lavere kostnader til regnskapsføring.
 • Meget gode integrasjonsløsninger med blant annet kassesystemer, nettbutikkløsninger, utleiesystemer og inklassosystemer.
 • Lagerstyring og logistikk. Tripletex kan tilby en god logistikkløsning i dag. Hvis dette ikke er tilstrekkelig for dine behov er det etablert en sømløs integrasjon med Rackbeat, som vil kunne dekke mer avanserte logistikkbehov.
 • Tripletex satser betydelig på å videreutvikle systemet med ny funksjonalitet. Noe som gir trygghet for at Tripletex kan forventes å leve i mange år fremover.
 • Velutviklet automatisering. Dette gjelder blant annet import av banktransaksjoner, bankavstemming og fakturatolkning hvor Tripletex selv kommer opp med forslag til kontering av en inngående faktura, blant annet basert på hvordan tidligere fakturaer fra samme leverandør er kontert.
 • Tripletex er svært brukervennlig. Med alt i ett system, som bl.a. regnskap, faktura og lønn, vil du ha et løpende oppdatert regnskap.
 • Integrert årsoppgjørsfunksjonalitet som gjør det unødvendig å benytte separat årsoppgjørsprogram. Skattemelding og årsregnskap lages direkte i Tripletex.
 • Brukervennlig app som gjør at økonomisystemet er tilgjengelig fra nær sagt hvor som helst, så lenge det er mobildekning.
 • Mange eksterne regnskapsførere har meget god kompetanse på Tripletex, mens antall regnskapsførere som aktivt benytter Mamut er sterkt nedadgående.

Gode grunner til å bytte ut Mamut

På tross av mitt mangeårige forhold til Mamut, må jeg i ettertid innrømme at det faktisk finnes en god del gode grunner til å bytte ut Mamut med et moderne økonomisystem, som Tripletex.

Dette er noen av de viktigste grunnene:

 • Mamut er ikke skybasert, og må ligge på en server.
  Dette medfører blant annet ekstra arbeid og kostnader ved nedlasting av oppdateringer eller nye versjoner. Ikke minst risiko for feil med backup og tap av regnskapsdata.

  Ettersom Mamut ikke er skybasert, må man selv sørge for at regnskapsdataene og Mamut er lagret på en server eller en PC hvor alle dataene ligger lett tilgjengelig i hele den pliktige oppbevaringstiden på fem år, og dette er ikke gratis.
 • Mamut mangler sentral funksjonalitet.
  Mamut har ikke lønnsfunksjonalitet lenger, slik at man uansett må benytte Tripletex til lønn, alternativt benytte et annet lønnssystem. Det eksisterer ingen integrasjon mellom Tripletex og Mamut, slik at lønnsbilagene må posteres manuelt i Mamut. Hvis lønn skal fordeles på mange ansatte med ulike avdelinger og prosjekter, kan dette utgjøre et tidkrevende manuelt arbeid, med høy risiko for feil.
 • Manglende oppdatering.
  Mamut vil gradvis bli utdatert ved at satser og regnskapsregler endres over tid. Dette innebærer at systemet på et tidspunkt ikke lenger kan benyttes ved at satser og regnskapsregler er foreldet og feil.

Ville valgt å bytte fra Mamut til Tripletex tidligere

Hvis det er selve migreringen fra Mamut til Tripletex du er bekymret for, bør du vite at:

 • Du betaler for kun én lisens ved en overgang til Tripletex. Og du vil fortsatt beholde tilgang til dine regnskapsdata i Mamut.
 • Tripletex bistår med overføring av faste data, som produkter, kunder, leverandører og ansatte fra Mamut til Tripletex. De bidrar også med råd og veileding, og dette gjør de helt gratis.
 • Du får gratis tilgang til en rekke kurs og webinar, slik at du raskt kommer inn i hvordan de vanligste funksjonene gjøres i Tripletex.
 • Det finnes en rekke hjelpeartikler som forklarer hvordan bytte fra Mamut til Tripletex kan gjøres.
 • Mange regnskapsførere har omfattende erfaring med konvertering fra Mamut til Tripletex for sine kunder, og vil kunne bistå med dette.

Hvis jeg kunne skru tiden tilbake, hadde jeg definitivt valgt å bytte fra Mamut til Tripletex for flere år siden. Og senest når lønnsfunksjonaliteten i Mamut ble fjernet.

Sannsynligvis er ikke min etterpåklokskap så unik. Det er vel ganske ofte at vi som mennesker er skeptiske til det meste som er nytt. Når vi omsider har akseptert det nye blir vi ganske raskt godt fornøyd. Og spør oss selv hvorfor i all verden vi var så kritiske og motvillige og ikke bare applauderte endringen mye tidligere.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.