Summer interns, sommerstudenter, i Tripletex 2023. Fire personer står ved siden av hverandre, smiler til kamera.

Skrevet av: Gina, Anders, Ingunn og Håkon. Også kjent som årets «summer interns» (sommerstudenter).

Denne sommeren har vi hatt æren av å jobbe på et prosjekt med app-teamet, Angry Nerds. Målet for sommerprosjektet var å redusere friksjon mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Gjennom seks uker har vi derfor utviklet og designet en ny personlig side i appen, for brukerne av Tripletex.

Litt om oss:

Vi er 3 utviklere og 1 UX-designer med ulike bakgrunner.

  • Gina (24) er ferdig utdannet designer med Grafisk Design bachelor og Interaksjonsdesign master fra NTNU Gjøvik.
  • Anders (23) er ferdig utdannet dataingeniør med bachelor fra OsloMet og studerer master i Datateknologi ved NTNU Trondheim.
  • Ingunn (23) har en bachelor i Informasjonsvitenskap og går videre på master til høsten.
  • Håkon (22) tar en integrert master i Datateknologi ved NTNU Trondheim.

Brainstorming og designsprint

Internshipet vårt i Tripletex startet med en designsprint. Den første uken jobbet vi intensivt sammen med Angry Nerds teamet, for å tegne første skisse av løsningen vi har utviklet.

En design sprint er en metode som går over 5 dager for å validere ideer og å løse utfordringer. Et team går sammen for å forstå utfordringen, lage skisser, utarbeide en prototype og teste denne på reelle brukere. På slutten av designsprinten har man et utgangspunkt å jobbe videre med som allerede er validert av brukere.

Uken var spekket med tankeprosesser og brainstorming. Alle fire fikk trent sin kreative muskel, samtidig som vi fikk en bredere forståelse for hva prosjektet vårt ville innebære. Det var en morsom, sosial og lærerik start på oppholdet, og gjorde at vi gledet oss ekstra mye til ukene vi hadde i vente.

Min oversikt

Resultatet av designsprinten ble en omgjøring av profilsiden i appen, der vi endret navn og utseende fullstendig. Siden har vi kalt «Min oversikt».

Målet med «Min oversikt» er å gi brukerne en rask oversikt over deres viktigste informasjon, og den kan derfor personaliseres og tilpasses til hver enkelt bruker. Dette gjøres ved å bruke såkalte widgets, altså ulike felter, som inneholder nøkkeltall. Som oversikt over antall timer du har registrert og hvor mye ferie du har igjen.

Disse feltene fungerer også som hurtigtaster for viktig funksjonalitet. Feriesaldo er et eksempel på en widget. Trykker du på denne vil du komme videre til ferieoversikten, der du får oversikt over planlagt og brukt ferie, og kan sende nye ferieforespørsler.

Som en del av designsprinten testet vi prototypen vår, på forbipasserende ved Skøyen torg. Da fikk vi se at konseptet fungerte bra og at brukerne likte ideen vår! Dermed kunne vi fortsette å utvikle widget-konseptet.

Sommerstudentene tester løsningen på gata.
Her står vi og tester første utkast av løsningen vår på forbipasserende ved Skøyen torg. 

En lærerik prosess

Vi gikk inn i utviklingsprosessen med mye usikkerhet rundt hvordan vi skulle gjennomføre prosjektet. Heldigvis er Angry Nerds teamet veldig behjelpelige og og har ledet oss trygt gjennom hele prosjektet. Fra start kom vi raskt inn i en god flyt med utviklingen.

Fokuset på design og brukervennlighet er stort, og det er forståelig siden løsningen rulles ut i produksjon på vår siste arbeidsdag. Det er spennende å lære seg en ny teknologi stack, og i løpet av disse ukene har vi lært masse om apputvikling.

Ikke minst er det veldig gøy å jobbe i et iterativt miljø, der løsninger og design utvikles kontinuerlig gjennom testing og tilbakemeldinger. Dette er noe vi definitivt tar med oss videre. 

Innholdsrik sommerjobb

Tiden vår hos Tripletex har gått fort, men sånn er det vel når man har det gøy! Fra første stund ble vi tatt imot med åpne armer, av hele Tripletex og Angry Nerds teamet. De har skapt en trygg og avslappet atmosfære for oss, og vi kunne ikke bedt om et bedre sted å være interns! 

På tidspunktet dette innlegget skrives har vi én uke igjen av prosjektet, og nå skal vi ferdigstille de gjenstående arbeidsoppgavene. Vi gleder oss til vi kan rulle løsningen ut i produksjon!

Tripletex virker som et fint sted å jobbe, der alle føler et eierskap og ansvar for produktet. Det gode sosiale miljøet bidrar til at vi kan komme med innspill og våre egne meninger. 

Is-tirsdag, vaffel-torsdag og brus-fredag er en god bonus, og har brakt med seg fine sosiale øyeblikk i hverdagen.

Takk for oss!

Stolte prosjektledere

Harry Nystad og Christian Hammer i Tripletex har vært prosjektledere for årets sommerstudenter og er imponerte over hva studentene har fått til på den korte tiden de har vært her:

– De har tatt ansvar for å skape fremdrift i prosjektet, og samarbeidet mellom dem ser ut til å ha fungert svært godt. Læringsviljen er det heller ingen ting å si på; utfordringen med å lære seg et nytt programmeringsspråk og designsystem har de tatt på strak arm.

– Vi gleder oss til å se hvordan løsningen deres kan bidra til å gjøre arbeidshverdagen lettere for både ansatte og ledere som bruker Tripletex-appen.

Prosjektledere for årets sommerstudenter i Tripletex, Harry og Christian.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.