Tripletex Summer interns 2022

En reell oppgave som skulle løses

Odin og Erlend fra NTNU og Maria fra UiB ble tatt i mot av Piggy Bank Crew, som jobber med banktjenester i Tripletex. I seks uker skulle de jobbe sammen om å utvikle nye funksjoner i systemet.

– Vi ble tatt i mot med åpne armer, sier Erlend. Og allerede første dag lagde vi vårt eget navn og logo. Vi er Piglets Go, smiler han.

Piglets Go fikk i oppgave å utvikle en transaksjonshistorikk for Tripletex sine brukere. 

– Det mener vi er veldig nyttig, da det reduserer behovet for å logge seg inn i nettbanken, sier Maria.

Summer interns i planleggingsfasen
Maria, Odin og Erlend i planleggingsfasen før design og ferdig produkt.

Kickstartet med designsprint

– Vi startet med en designsprint. I løpet av fire dager planla og diskuterte vi hvordan det ferdig produktet skulle se ut, forklarer Odin. 

Da første arbeidsuke var over hadde studentene skissen til transaksjonshistorikken klar.

– Skissen var veldig nyttig å se på gjennom alle seks ukene vi utviklet produktet, fortsetter han.

Full tillit til å utvikle

I løpet av utviklingsløpet har alle studentene fått prøve seg på noe nytt.  – Vi har brukt react med typescript, noe vi hadde varierende erfaring med på forhånd. Men vi fikk masse god hjelp fra flere folk i Tripletex, så det gikk veldig fint, sier Maria.

Piglets Go - summer internship i Tripletex 2022
Piglets Go: Studentene omfavnet Tripletex-kulturen og lagde sitt eget team navn med logo.

Tre uker inn i sommerjobben hadde Piglets Go sin første versjon av tjenesten klar, og den ble gjort tilgjengelig for noen kunder.

– Da fikk vi se hvordan det var i produksjon, sier Erlend. 

Studentene jobbet videre med å forbedre produktet og legge til flere funksjoner. Og i løpet av internship-perioden på seks uker var transaksjonshistorikken klar.

Erlend sier de har lært masse underveis. – Det har vært veldig gøy å erfare reisen fra design til ferdig produkt, fortsetter han.

Daud var mentor for summer interns i Tripletex 2022
Teamleder Daud er imponert over studentenes innsats i sommer.

– Vi er også veldig glade for tilliten vi har fått av Tripletex til å stå på egne ben og løse utfordringer selv, tilføyer Maria.

Daud Mohamed som er teamleder i Piggy Bank Crew sier studentene har hatt et tett program i sommer og er imponert over hvordan de har tatt til seg ny informasjon og teknologi. 

– Studentene har vist en driv til å lære. Og produktet de har levert vil skape god verdi og glede for våre kunder. Det er allerede ute for enkelte av våre kunder, og vil være ute for alle om kort tid etter en runde med teamet, sier Daud.

En erfaring rikere

– Vi har kost oss masse i denne sommerjobben! Spesielt har vi satt stor pris på hjelpsomme kollegaer og et støttende team rundt oss. Det er lav terskel for å spørre om hjelp i Tripletex, og mange å spørre, sier Odin.

– Selvfølgelig har vi også satt pris på istirsdag og brusfredag, sier alle tre enstemmig. – Den gode arbeidskulturen i Tripletex er definitivt noe vi kommer til å huske og ta med oss videre.

Tripletex-kultur med istirsdag
Tripletex-kultur: Erlend, Odin og Maria har hatt glede av istirsdag, brusfredag og vaffeltorsdag

Daud sier det har vært en fryd å ha sommerstudentene hos Tripletex i sommer.

– De har levert over alle forventninger, tatt til seg vår tillit og omfavnet kulturen i Tripletex med eget team navn og logo som er veldig gøy! Takk igjen for en herlig sommer og masse lykke til videre, avslutter han.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.