Hei bloggen,

Magnus, Anders og Aleksander her! Vi er Tripletex’ summer interns.

summer internsVanligvis studerer vi industriell økonomi og teknologiledelse med fordypning i datateknologi, finans og optimering ved NTNU, men denne sommeren har vi altså fått muligheten til å bruke ferien som interns i Tripletex.

Som dere kanskje skjønner er vi alle genuint opptatt av og interessert i ny teknologi og utvikling, noe vi virkelig har fått utforsket denne sommeren. I skrivende stund er vi nemlig inne i vår aller siste dag som interns i Tripletex, etter et oppholdt på 6 uker.

Til tross for kort tid har vi rukket å oppleve mye i Tripletex; alt fra en masse utvikling og TripleTechZone, til sommerfest og mye moro! Men vi har også hatt et hovedprosjekt i løpet av sommeren. Vi har på egenhånd fått utvikle en helautomatisk løsning for timeføring ved hjelp av Bluetooth-beacons. Målet for prosjektet er at timeføringen skal gå av seg selv, helt uten interaksjon med brukeren.

Programmerere på heltid

Ikke bare har vi fått jobbe med et så spennende prosjekt; i sommer har vi også fått prøve oss som programmerere på heltid. Fra dag én har vi fått prøve oss på et virkelig prosjekt, som har vært både utfordrende og lærerikt. Og læringskurven har vært bratt, for å si det mildt.

Vi har lært mye om teknologi knyttet til apputvikling, samt bruk av samarbeidsverktøy brukt i softwareprosjekter. Det har vært mye nytt for oss alle tre, og det har vært utfordringer underveis knyttet til ny teknologi. Men med god støtte fra teamet rundt oss og stort engasjement har det likevel ført til håndfaste resultater.

Ved siden av å lære om spesifikke teknologier og verktøy har vi også lært mer om hvordan man bør skrive god og strukturert kode. Dette kommer vi til å ha stor glede av i fremtiden, og kanskje allerede inn mot en kommende masteroppgave.


summer interns

Foruten den åpenbare tekniske siden av prosjektet, har vi også vært nødt til å undersøke den økonomiske siden av prosjektet. Vi har flere ganger måtte forsikret oss om at løsningen vi har jobbet med tilfører Tripletex og kundene deres merverdi. Med det fikk vi også forsøkt oss på markedssegmentering, inntektsberegninger og analyse av det juridiske. Mye av dette hadde vi allerede kjennskap til fra skolen, så det var spennende å se hvordan det faktisk virker i praksis.

Takk for denne gang

Sommeren i Tripletex har vært en lærerik opplevelse, og det har vært spennende å være en del av et prosjekt man vet leder til reelle resultater. Tripletex har vært genuint interesserte i å undersøke potensialet for prosjektet vi har jobbet med, og det å være del av et selskap i stor vekst, med mye entusiasme og hjelpsomme medarbeidere har vært artig. Vi har blitt kjent med ansatte på tvers av selskapet og det er liten tvil om at det er en fantastisk gjeng her i Akersgata!

Vi takker for en super sommer og gleder oss til å høre hvordan det går videre med både prosjektet og Tripletex!


Kunne du tenke deg å jobbe i Tripletex? Vi har flere ledige utvikler-stillinger. Les mer og søk her

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.