En guide for deg som skal flytte regnskapet

Til Tripletex fra
Mamut

Å bytte økonomisystem trenger ikke være dyrt eller vanskelig. Vi guider deg gjennom prosessen steg for steg.

Kom i gang med Tripletex

Fyll ut selskapsinformasjon

Est. 5-10 min

Selskapsdetaljer: Her registrerer du informasjon som selskapsadresse og organisasjonsnummer.

Verifiser selskap: Verifisering er et ledd i å sikre korrekt fakturaavsender og minske sjansene for falske fakturaer. Vi anbefaler alle våre kunder å verifisere selskapet sitt.

Elektroniske bilag: Legg inn ønsket e-post som slutter på @ebilag.com.

Fakturakonto: Skriv inn bankkontonummer og hvilken bank som skal benyttes. Hvis man handler med utlandet registrerer man IBAN-nummer og SWIFT-kode

Skattetrekkskonto: Sett opp bankkonto for skattetrekk

Virksomhetsnummer: Organisasjonsnummeret for underenheten som ansatte skal knyttes opp mot for rapportering til A-meldingen

Bank og integrasjoner

Est. 1-2 timer

For å forenkle hverdagen din enda mer har vi en rekke integrasjoner som hjelper din bedrift å prate sammen med andre system. Vi anbefaler å begynne med:

Altinn: Gir deg mulighet til å hente elektroniske skattekort og sende A-melding. Klikk her for å se hvordan

Bank: Med bank i Tripletex har du blant annet en helautomatisk betalingstjeneste som muliggjør direkte betaling fra flere bankkontoer daglig automatisk bankavstemming og utenlandsbetaling. Klikk her for å se hvordan

Andre integrasjon: Klikk her fullstendig liste på våre integrasjonspartnere enten det er nettbutik, kassasystem eller årsavslutning

Viktige innstillinger

Est. 10 min

Regnskapsinnstillinger

Kontoplan: Her finner du en standard norsk kontoplan. Ønsker du å opprette flere kontoer, finn et ledig kontonummer. Ta kopi av en eksisterende konto med riktig kontotype og eventuelt riktig mva-kode for å ivareta automatikken.«Tillat redigering» muliggjør enkel redigering i skjermbildet. I fanen kontoplan kan du bl.a huke av for «Vis i register i leverandørfaktura”.

MVA-innstillinger: Angi aktuelle MVA-innstillinger i Tripletex-kontoen. Har selskapet forholdsmessige fradrag settes MVA-koder opp her.

Lønnsinnstillinger

Globale innstillinger: Startdato for lønnsutbetaling definerer hvor langt tilbake lønnsmodulen skal hente inn timer, reiseregning, ansattutlegg og eventuelle åpne poster i ansattreskontroen.

Sending av lønnslipper: Vi anbefaler at ansatte har systemtilgang til Tripletex. Da vil de få tilgang til lønnsslippene sine under Lønn > Min lønn og tilgang til å kunne registrere reiseregninger og utlegg. Alle lønnsmottakere kan se sin lønnsslipp i mobilappen, også de uten systemtilgang. Sendemåte for lønnsslipp an defineres på hver enkelt ansatt eller endres på flere samtidig under Selskap > Ansatte.

Lønnsarter: Kontroller de forhåndsopprettede lønnsartdetaljene for å se at de er satt opp i henhold til deres bruk. I detaljer på lønnsarten kan du definere hvilken regnskapskonto, a-meldingskode, og hva som skal beregnes av skatt og arbeidsgiveravgift.

Import av data

Est. 30 min

Ansatte

Last ned mal


Kunder og leverandører

Last ned mal


Åpningsbalanse

Last ned mal

Åpningsbalansen angir starten på regnskapsføringen i Tripletex. NB! Vær oppmerksom på at datoen for åpningsbalansen vil stenge for alle føringer før denne datoen.


Åpne poster

Mal for kunder

Mal for leverandører


Produkter og prosjekter

Mal for produkter

Mal for prosjekter

Mitt abonnement

Est. 15-20 min

Tips! Det er lurt å velge eFaktura og Vipps eFaktura dersom du har mange privatkunder.

På Mitt abonnement får du full oversikt over aktive moduler og tilleggstjenester med mulighet for å legge til flere. For å få full verdi av regnskap i skyen er vår anbefaling å minimum ha aktivert; bankintegrasjon, OCR, elektroniske bilag, fakturatolk og EHF.

Hvis du ønsker å lære mer om Tripletex, anbefaler vi at du tar turen innom vårt rykende ferske hjelpesenter.

Alt bedriften trenger under ett tak

Regnskap

Brukervennlig regnskapsføring som gir deg oversikt og kontroll. Med fleksible løsninger og automatiserte rutiner får du gjort jobben raskere og enklere.

Faktura

Lag og send ut fakturaer like enkelt som du betaler dem. Velg mellom eFaktura, Vipps, EHF, e-post eller brev. Og regnskapet ditt oppdateres automatisk – en stor fordel med å ha alt samlet i ett system.

Lønn

Automatiser lønnskjøringen med en smidig lønnsmodul som er integrert med både reiser og utlegg, regnskap, bank og alle våre andre moduler.

Reiser og utlegg

Kast kvitteringene, med Tripletex får du ført utlegg og reiseregninger på et blunk. Gjøres enkelt via nett eller mobil og bidrar dessuten til rask og smidig lønnsutbetaling.

Prosjekt

Før timer og utlegg på farten og koble de direkte til rett prosjekt. Med alt samlet i ett system får du bedre oversikt og kontroll, som igjen gjør at du kan ta presise og lønnsomme beslutninger.

Lager og logistikk

Tripletex Lager og Logistikk gir deg full kontroll over produkt- og lagerstatus. Vår nyeste modul er i konstant utvikling og ny funksjonalitet lanseres på løpende bånd.

Spørsmål og svar

Har du andre spørsmål eller lurer på noe knyttet til Tripletex systemet? Klikk her