Rettssjekk er tilgjengelig i Tripletex

Tjenesten Rettssjekk varsler deg når kunder og leverandører går i retning konkurs. Integrasjonen som kan redde din bedrift fra en økonomisk smell kan du nå koble sammen med ditt økonomisystem.

– Det har vært et hull i bedrifters risikovurdering lenge. Dette tetter vi nå igjen, sier Øyvind Bjelland, produkteier og utvikler av Rettssjekk. 

Tjenesten Rettssjekk overvåker saker i de norske domstolene og varsler abonnenten idet forretningsforbindelser kalles inn for retten. Det betyr at bedriften blir informert om en kundes eller leverandørs konkursbegjæring 2–8 uker før et konkursbo åpnes og oppbudet meldes Brønnøysundregistrene. 


– Mens selskapene ofte har kontroll på regnskapstall og kredittscore, har konkursbegjæringer ligget der som skjulte skjær i sjøen.


– Med umiddelbar varsling får du tid til å iverksette grep som kan redde bedriften fra en økonomisk smell. Opplysningene kan også være avgjørende for om du velger å gå inn i nye kundeforhold, samt i vurderinger rundt kreditt og betalingstid, forteller Bjelland. 

Øyvind Bjelland er produkteier og utvikler av Rettsjekk
Øyvind Bjelland i Rettsjekk

Kredittsjekk ikke nok 

Overvåkingstjenesten er hittil den eneste av sitt slag i markedet, og er nå tilgjengelig for varsling av konkursbegjæringer direkte i Tripletex. Tripletex er med dette først ute med en slik integrasjon i markedet. Til nå har bedrifter manglet sjekkpunktet mot domstolene ved risikovurdering av forretningsforbindelser. 

– Mens selskapene ofte har kontroll på regnskapstall og kredittscore, har konkursbegjæringer ligget der som skjulte skjær i sjøen. Nå blir det enklere for bedriftseiere å gjøre gode valg, sier utvikleren av tjenesten. 

Lovlig overvåking 

Informasjonen som sendes abonnentene er offentlig tilgjengelig informasjon fra de norske domstolene. 

– Vi har satt offentlig informasjon i et system, rett og slett. Jeg tror alle selskaper både med en liten eller stor portefølje av kunder og leverandører ser nytte av tjenesten. Både historikk og opplysninger om fremtidige konkurser kan være akkurat det de trenger for å finte unna store økonomiske tap, uttaler Bjelland. 

Gründeren understreker at overvåkingstjenesten ivaretar personvernhensyn i henhold til norsk regelverk. – Rettssjekk har ingen informasjon om privatpersoner. Dersom en privatperson er delaktig i en rettssak, er alle opplysninger tilknyttet personen anonymisert.

Rimelig forsikring

Rettssjekk har vært i drift i over tre år, og har til nå hovedsakelig vært benyttet av noen av de aller største selskapene i Norge. Integrasjonen er satt opp med noen få tasteklikk og har en pris fra kr 79,- pr måned avhengig av antallet kunder og leverandører som overvåkes. 


– Vi har satt offentlig informasjon i et system, rett og slett. Jeg tror alle selskaper både med en liten eller stor portefølje av kunder og leverandører ser nytte av tjenesten. 


– Med denne integrasjonen når vi ut til et stort antall selskaper i alle størrelser på en svært enkel og fordelaktig måte. Dette er en svært rimelig forsikring for å ikke overse avgjørende og nyttig informasjon, avslutter Bjelland.

Les mer om integrasjonen Rettsjekk her.

Skrevet av Pulse AS

Pulse AS ble stiftet i 2019 og drives av IT-hodene Øyvind Bjelland og Fred Arne Bakken. De lanserte tjenesten Rettssjekk for at det norske bedriftsmarkedet skal være bedre rustet i strategiske avgjørelser.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.