Det er full fart på Tripletex sine kontorer på Skøyen. I selskapet jobber over 300 ansatte med mål om å lage bransjens mest fremtidsrettede regnskapssystem, og å opprettholde solid fart på innovasjon og utvikling. 

Siden oppstarten i 2002 har bedriften tiltrukket seg folk som elsker å gi det lille ekstra og som ser på jobben som en viktig del av livet.

– Jeg hadde et godt inntrykk av selskapet allerede før jeg begynte. Her kan du komme som du er, være deg selv og være komfortabel. 

Elena Riis Myhre, Customer Success Agent.
Portrett. Elena om jobb i Tripletex.

Frihet under ansvar

Tripletex posisjonerer seg som et selskap og et produkt som fortsetter å være fremtidsrettet. Det innebærer også å tiltrekke seg sultne og dyktige talenter, som er opptatt av teknologi og fremtidens løsninger.  

– Derfor satser vi på moderne teknologi, kompetente folk og faglig utvikling. Vi forsøker også å legge til rette for alle og skape et sted der alle kan føle seg hjemme.  

Portrett av utvikler Goeorge. Forteller om livet i Tripletex.

– Vi som jobber med utvikling får fire timer innovasjonstid hver uke. Det gir oss mulighet til å innhente ny informasjon eller jobbe med det noe vi brenner for.

George Harakis, Fullstack-utvikler.

Hanna Hjelm jobber som People Manager i Tripletex. Hun trekker frem tillit som en av årsakene til at hun trives i selskapet.

– Beslutninger tas gjerne av dem som sitter nærmest utfordringen, med frihet under ansvar. Noe som innebærer muligheten til å bryne seg på spennende utfordringer hver dag. Det er rom til å prøve og feile, utvikle og forbedre, noe som er selve kjernen i kulturen vår, sier hun.

People manager Hanna ser i kamera. Jobb i Tripletex.

Skal være gøy å komme på jobb

Hege Oustad, daglig leder i Tripletex, forteller at de muligens er i overkant opptatt av at det skal være hyggelig å komme på jobb. Arbeidsplassen er et sted ansatte tilbringer mye tid. Da er det enda viktigere at alle bryr seg om hverandre og om hvordan du har det både på jobb og privat.

– Den satsingen på trivsel bærer frukter, i form av at det alltid er mange ansatte på kontoret, sier hun.

– Vi har et godt arbeidsmiljø, og jeg kan alltid spørre om det er noe jeg lurer på. Det er fint med en takhøyde som gjør det enklere å bli kjent med andre på tvers i organisasjonen. Selv om jeg er ganske ny, føles det som jeg har jobbet her lenge allerede.

Thomas Myrbråten, Customer Success Agent.
Thomas jobber som customer success agent i Tripletex. Ser i kamera.

Til tross for høyt tempo på kontoret, er det derimot ingen forventninger om at de ansatte forblir pålogget etter arbeidstid. Når de forlater kontoret trenger de ikke å ta med jobben hjem.

Forskning fra Arbeidsforskningsinstituttet AFI ved Oslo Met støtter denne praksisen. 

Den viser at du risikerer økt stress og utbrenthet om du sender jobbrelaterte e-poster etter at du egentlig er ferdig på jobb. I starten av juli i år ble det også enighet i EU om at de vil sikre arbeidstakere retten til å slippe å være pålogget etter at arbeidsdagen egentlig er over. 

Jorid, product manager i Tripletex.

– Jeg jobber med dyktige ansatte som gir det lille ekstra og ønsker å yte godt i jobben, samtidig som arbeidsplassen legger til rette og heier på at vi gjør andre ting. 

Jorid Trandem, Product Manager.

Trenger balanse både på jobb og hjemme

– For å kunne ha, og fortsette, den veksten vi har hatt, er vi selvsagt avhengige av folk som virkelig har lyst til å stå på for selskapet. Samtidig er det liten tvil om at det er viktig å ha et liv utenom jobb også, for de fleste. Både for å unngå å bli utbrent, men også for å prestere når man er på jobb, sier Hege.

Daglig leder, Hege Oustad i Tripletex, forteller om balansen mellom jobb og fritid.

– Vi trenger alle balanse i livet. Ikke bare på jobb, men også hjemme.

Hun påpeker at jobb og privatliv stadig sklir mer over i hverandre for mange arbeidstakere. Kanskje spesielt etter covid, og med en tilstrømning av yngre kolleger som skal finne sin plass i arbeidslivet, har det blitt enda viktigere å legge til rette for nye arbeidsformer og rutiner.  

– For oss er det viktig at vi har ansatte som trives. Det er selvsagt fortsatt viktig med faglig påfyll, men det mentale aspektet teller stadig mer. Sosialt samvær på jobb er blitt enda viktigere enn før og mange har en større del av sitt sosiale liv sammen med kolleger, legger hun til.

Christian om livet i Tripletex.

– Arbeidsoppgavene er spennende og jeg har gode kollegaer. Jeg føler meg sett og hørt på en trygg arbeidsplass, i tillegg til å bli utfordret. Det er her jeg ønsker å være.

Christian Andersson, Sikkerhetsansvarlig.

Tripletex ble i 2022 gasellebedrift for åttende gang, hva gjør at selskapet lykkes år etter år? Dette mener Hege er den viktigste sukksessfaktoren.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.