Tips fra en erfaren gründer

1. Stol på deg selv og din egen magefølelse

Dette rådet har vi levd etter helt siden starten i Tripletex. Vi har fått mange gode råd og vennlige advarsler. Men det å stole på sin egen intuisjon og sin egen idé er ikke så dumt. Du vet selv best tankene bak noe og hensikten med de avgjørelser som tas. Stol på deg selv og vær tro mot det som definerer dere fra starten av.

Vær forberedt på å gjøre alt.

Hege Oustad, daglig leder i Tripletex

2. Vær bevisst på kulturen som bygges fra dag én

Det er ekstremt viktig å være tydelig på hvilken kultur, hvilke leveregler og hvilke holdninger du ønsker å bygge i bedriften, helt fra oppstart og kontinuerlig under vekstfasen.

3. Ikke bruk penger du ikke har

Noen investeringer må selvsagt til, men det å ta “tæring etter næring” er slett ikke gammeldags! Vær nøktern fra starten av og viderefør denne holdningen inn i vekstfasen, selv om bedriften begynner å bli lønnsom.

4. Vær forberedt på å gjøre alt, men ansett folk i tide

Som gründer har du ikke mange ansatte å delegere arbeidsoppgaver til. Du må selv være sjef, sentralbord, sekretær, lagermedarbeider, kantineansatt og alt annet. Dette er jo en del av det som er gøy med å være gründer, og det må til for at det skal gå rundt. Likevel er det viktig å unngå fellen der du tror at du kan fikse alt selv for lenge. Ansett nye ressurser i tide – og gjerne litt før det er helt nødvendig!

Les også vårt blogginnlegg om alle kostnader forbundet med å ansette nye mennesker.

5. Ha det gøy!

Engasjement, positivitet, et godt arbeidsmiljø og mye moro skaper trivsel og gir et helt nødvendig grunnlag for å skape noe nytt. En gründerbedrift opplever ofte høyt arbeidspress uten for mange verktøy og frynsegoder. Derfor er det ekstremt viktig å fokusere på andre verdier som man skaper uten for store kostnader i form av tid og penger.

Lykke til med din idé og ditt produkt! Vi heier på deg 🙂

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.