Få betalt med en gang med fakturasalg

Fakturasalg aktiverer du enkelt og gratis i Tripletex. Da får du se hva det koster å selge ulike fakturaer, og du velger selv om du vil selge eller fakturere på vanlig måte. Fakturasalg gir deg mulighet til å selge enkeltstående fakturaer etter behov og få pengene med en gang. Du slipper både å vente på betaling og å bruke tid på purring og oppfølging.

Fordeler med fakturasalg

Få pengene raskere

Automatisk bokføring

Integrert med regnskapet

Ikon av kopp

Spar tid

Ønsker du å ta i bruk en finansieringsløsning?

Vi jobber for tiden med en ny finansieringsløsning. Registrer deg her, så tar vi kontakt med deg når den nye løsningen er på plass.

Hvorfor selge en faktura?

Lange betalingsfrister og sene betalinger utfordrer bedrifters betalingsevne. Prosjekter og innkjøp må utsettes og i verste fall hindrer det bedrifter fra å investere, ansette og utvide. Unødvendig likviditetsskvis er en stor barriere for verdiskaping i samfunnet. Når du selger din faktura til Visma får du betalingen med én gang.

Det koster ingenting å få tilgang til tjenesten, og du velger selv hvilke fakturaer du vil selge. Det er ingen krav om alt-eller-ingenting.

Hvilken sikkerhet må jeg stille?

Det er ingen krav til pant eller andre former for sikkerhet for å bruke Visma Fakturasalg. Visma foretar først en vurdering av bedriften din og betalingshistorikken til dine kunder. Etter aktivering av tjenesten vil det også foretas en vurdering av fakturamottaker.

Hvordan ser fakturaen ut?

Fakturaen ser tilnærmet lik ut, men inkluderer en melding til kunden din om at de skal betale til Visma – derav nytt KID- og kontonummer.

Hva skjer med kunden min?

Den eneste forskjellen for din kunde er at de skal betale til Visma i stedet for til deg. De betaler det samme beløpet, med den samme betalingsfristen, som dere har blitt enige om. På fakturaen står det at Visma er eier av kravet, og at beløpet derfor skal betales inn på deres kontonummer.

Visma står for betalingsoppfølgingen på solgte krav. Betales ikke kravet innen de påfølgende 14 dagene etter forfall vil Visma sende et inkassovarsel i posten. 30 dager etter forfall om ikke annet er avtalt vil saken gå til inkasso.

Hva må jeg fortelle kunden min?

Du trenger i utgangspunktet ikke å fortelle dem noe som helst. Dersom du ønsker, kan du selvsagt formidle at du har inngått en avtale med Visma. Gjør kunden din i så fall oppmerksom på at de må betale til et nytt kontonummer (dersom det er snakk om en eksisterende kunde) og at det ellers ikke innebærer noen endringer.

Hvor mye koster det å selge en faktura?

Det er helt gratis å aktivere fakturasalg. Du betaler kun per faktura du selger. Kostnaden per faktura vil variere, men i gjennomsnitt er prisen rundt 2,5 % av fakturabeløpet. Når tjenesten er aktivert, får du se den nøyaktige kostnaden av å selge hver enkelt faktura før du velger om du vil selge fakturaen eller fakturere på vanlig måte.

Kan jeg selge alle mine fakturaer?

Når du blir kunde blir du tildelt rammevilkår. De definerer det maksimale beløpet du kan selge for totalt, hvor mye dine kunder til enhver tid kan skylde Visma og maksimalbeløp på en solgt faktura. Tjenesten er uforpliktende for begge parter. Du selger kun de fakturaene du ønsker å selge, og Visma priser de fakturaene de ønsker å kjøpe.