Hva er forskuddstrekk?

Forskuddstrekk er prosessen der arbeidsgivere trekker skatt fra de ansattes lønn før utbetaling.

Skatten trekkes fortløpende gjennom hele året, og de fleste av oss får beskjed påfølgende år om vi har betalt for lite eller for mye i skatt. Og om vi derfor får igjen penger på skatten – eller får baksmell.

Slik håndterer du forskuddstrekk effektivt:

  1. Hente skattekort: Skattekortet fastsetter korrekt skattetrekk for hver ansatt. Dette henter du enkelt fra Tripletex sitt lønnssystem, via en integrasjon med Skatteetaten. Du kan hente elektronisk skattekort for alle dine ansatte på en gang.
  2. Trekke riktig skattebeløp: Tripletex hjelper deg å beregne grunnlaget for forskuddstrekk, som inkluderer kontantytelser, naturalytelser og utgiftsgodtgjørelser. Bruk tabelltrekket eller skatteprosenten angitt på skattekortet for å beregne og trekke skatten fra den ansattes lønn. Beløpet må overføres til en skattetrekkskonto, før det betales til Skatteetaten.
  3. Rapportering til Skatteetaten: Det er viktig å rapportere alle forskuddstrekk og lønnsutbetalinger til Skatteetaten, via den månedlige a-meldingen. Dette kan du gjøre direkte fra regnskapsprogrammet ditt.

Ved å optimalisere prosessen for forskuddstrekk, sikrer du en smidig og lovlig lønnsadministrasjon, som gagner både deg som arbeidsgiver og dine ansatte.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Siste nytt fra Tripletex

Hva er skattefradrag? De viktigste fradragene du bør kjenne til

Fradragene reduserer det skattbare overskuddet i selskapet, slik at skatten blir lavere. For å  være helt presise snakker vi da om fradrag i inntekten, og ikke i selve skatten –…

Les mer

Permittering – regler og plikter for arbeidsgivere

Permittering kan være nødvendig for bedrifter som opplever økonomiske utfordringer, siden det gir en mulighet til å redusere lønnskostnader uten å avslutte ansettelsesforholdet. Når ansatte blir permittert, er de fortsatt…

Les mer

Skal du føre regnskapet selv? Dette må du vite

Artikkelen er skrevet av fageksperter i Sticos, Elin Petersen og Tor Magnus Olsen. Mange velger å føre regnskapet selv, uten å tenke over hva det betyr. Selv om regnskapsprogrammene blir…

Les mer