Hva er prosjektstyring?

Prosjektstyring handler om planlegging, organisering og gjennomføring av et prosjekt. Hensikten er vanligvis å planlegge hvordan prosjektet skal nå sitt endelige mål og synliggjøre nødvendige aktiviteter og ressurser. God prosjektstyring forutsetter bruk av egnet verktøy – f.eks prosjektmodulen i Tripletex.

Prosjektstyring gir bedre kontroll

Med prosjektstyring registrerer man fortløpende det reelle forbruket, som gir en mulighet til å sammenligne med tids- og ressursforbruket som er satt opp i budsjettet. Man holder øye med hvordan ulike sider av prosjektet går i forhold til de rammer man har av tid, kostnader og så videre.

Det er dermed lettere å holde kontroll over prosjektets utvikling. Det gir også et godt overblikk for å nå prosjektets mål.

Fasene i prosjektstyring

Prosjektstyring går oftest gjennom ulike faser. Hvordan man gjennomfører dette er opp til den enkelte virksomhet. Det handler gjerne om at man begynner med en ide og mål for prosjektet, og endre med at man evaluerer sluttresultatet.

Prosjektstyring danner grunnlag for fakturering

Når alt av time og ressursforbruk er registrert på et prosjekt, danner disse registreringer grunnlag for å sende faktura til leverandører for forbruk av tid og ressurser.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Siste nytt fra Tripletex

Betalingssiden i Tripletex kommer i ny drakt

Vi jobber konstant med å forenkle hverdagen din og gi deg det beste regnskapsprogrammet på markedet. Nå har vi også holdt på så lenge at det begynner å bli behov…

Les mer

Hva er permisjon? 

I denne artikkelen kan du lese om:Har du krav på permisjon med lønn?Hvilke andre typer permisjon finnes?Foreldrepermisjon og øvrige permisjoner i forbindelse med svangerskap og fødselNår søke permisjon fra jobb…

Les mer

Hva er foretaksregisterloven?

Først litt om Foretaksregisteret Foretaksregisteret er en offentlig database administrert av Brønnøysundregistrene, hvor alle foretak som driver næringsvirksomhet i Norge må registrere seg. Registeret inneholder detaljert informasjon om selskapers struktur,…

Les mer