Hva er prosjektstyring?

Prosjektstyring handler om planlegging, organisering og gjennomføring av et prosjekt. Hensikten er vanligvis å planlegge hvordan prosjektet skal nå sitt endelige mål og synliggjøre nødvendige aktiviteter og ressurser. God prosjektstyring forutsetter bruk av egnet verktøy – f.eks prosjektmodulen i Tripletex.

Prosjektstyring gir bedre kontroll

Med prosjektstyring registrerer man fortløpende det reelle forbruket, som gir en mulighet til å sammenligne med tids- og ressursforbruket som er satt opp i budsjettet. Man holder øye med hvordan ulike sider av prosjektet går i forhold til de rammer man har av tid, kostnader og så videre.

Det er dermed lettere å holde kontroll over prosjektets utvikling. Det gir også et godt overblikk for å nå prosjektets mål.

Fasene i prosjektstyring

Prosjektstyring går oftest gjennom ulike faser. Hvordan man gjennomfører dette er opp til den enkelte virksomhet. Det handler gjerne om at man begynner med en ide og mål for prosjektet, og endre med at man evaluerer sluttresultatet.

Prosjektstyring danner grunnlag for fakturering

Når alt av time og ressursforbruk er registrert på et prosjekt, danner disse registreringer grunnlag for å sende faktura til leverandører for forbruk av tid og ressurser.

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Tripletex gratis i 14 dager - helt uten forpliktelser eller liten skrift.

Siste nytt fra Tripletex

Alt du trenger å vite om a-meldingen

Hva er a-meldingen? A-meldingen er en månedlig melding fra arbeidsgivere til NAV, SSB og Skatteetaten. Den inneholder informasjon om følgende: Ansattes inntekt Arbeidsforhold Forskuddstrekk Arbeidsgiveravgift Finansskatt til virksomheten A-meldingen kan…

Les mer

Skatteetaten ilegger tvangsmulkt ved for sen levering

Tvangsmulkt er en bot som myndighetene kan gi til de som ikke følger loven innen en gitt frist. Tvangsmulkt gjelder for flere offentlige oppgaver som mva-oppgave, skattemelding, a-melding, aksjonærregisteroppgaver osv.…

Les mer

Hva er økonomistyring og hvorfor er det viktig?

Økonomistyring er et verktøy for å få kontroll. Det gjør det til en viktig aktivitet for alle slags selskaper. Enkelt sagt handler det om å planlegge, organisere og kontrollere det…

Les mer

Hei 👋 Usikker på hvilken løsning som passer for deg? Chat med en av våre selgere!